Rydvalová vyrazila na první turnaj a překvapila v zápasech se třemi kluky všechny, včetně sebe. V prvním kole porazila soupeře před limitem, ve druhém „zvládla" i silového protivníka, který měl vyšší pásek. Benešovská judistka ale využila jeho sílu k útoku. Poslední soupeř jí porazil díky větší aktivitě. Přesto je stříbro velkým úspěchem Rydvalové.

Benák ve skupině prohrál těsně první zápas. Další tři soupeře však porazil s velkým přehledem před limitem na ippon. Do následného „pavouka" postoupil z druhého místa. V semifinále rychle „pomstil" kamaráda Filipa, když vítěze druhé skupiny hodil uči matou po 30 vteřinách na ippon. Finále bylo opakováním prvního kola ve skupině. Tentokrát byl soupeř úspěšnější a Benák tak bral stříbro.

Druhá skončila i Dederová, která byla jen malý krůček od celkového prvenství. Byla aktivnější, ale soupeřka bodovala z ojedinělého protiútoku a náskok udržela do konce.

Vysloužilová měla obtížný los. Se dvěma kluky po boji prohrála, ale soupeřku, která měla o dva stupně vyšší pásek, si vychutnala. Byla všude o něco dřív. Chvatem dostala soupeřku na zem, kde jí udržela a zajistila si bronzovou medaili.

Maršíček začal výborně, první dva zápasy ve skupině ovládl rychle a s přehledem. Třetím soupeřem se ale nechal zaskočit a v následném pavouku byl vítěz druhé skupiny nad jeho síly. Maršíček tak skončil třetí.

Trojice malých bojovníků Benešova, Jakub a Ondra Slaninovi a Jáchym Slánský, se sešli v závodní premiéře v jedné váze. Výsledek jejich vzájemných soubojů byl nerozhodný, a tak o umístění rozhodlo 100 gramů váhového rozdílu pro Jakuba Slaninu, který skončil třetí, Jáchym Slánský byl čtvrtý a Ondra Slanina pátý.

Blízko medailím byly i Doležalová a Víšková, ale doplatily na „počítačové losování", byly v kategoriích jen s kluky, kteří byli po vyrovnaných bojích nad jejich síly.

Filip dva soupeře porazil, ve třetím utkání ho ale sedm vteřin před koncem protivník zaskočil, a tak ze skupiny nepostoupil. Koreš a Dedera vyhráli jen jeden zápas a skončili čtvrtí. 

ALEŠ PIKORA