Do finále sice postupoval z třetího místa, ale ve snaze zopakovat svůj body varial trik Volt, který mu na posledních závodech v Krakově vynesl stříbrnou placku, nezvládl po dopadu vyrovnat těžiště, upadl a bral až šestou příčku.

„Je to o nervy, člověk maká jako pes a pak stačí malinká chybička při dopadu a vše je v čudu. Aspoň, že si odnáším jen pár škrábanců na těle a duši a ne nic vážnějšího," komentuje své pocity po závodu Libor Podmol a dodává: „I tak je to škoda, v kvalifikaci, kde jsem byl třetí, jsem Volt nedělal, první dva kluci odhalili své triky a já jim byl i tak bodově velmi blízko. Kdybych sebou býval nepraštil, bylo by to první nebo druhé místo."

Nejlepším mužem závodu se stal David Rinaldo z Francie.

Seriál závodů mistrovství světa ve freestyle motokrosu bude pokračovat v pátek 10. a v sobotu 11. dubna 2015 ve švýcarské Basileji. Libor Podmol se na něj bude připravovat ve Španělsku.

Nejlepší český motokrosový freestylista ze Znosimi u Vlašimi také exkluzivně zveřejnil záznam z kamery, kterou měl připevněnou na helmě při posledním závodě MS ve francouzském městě Tours.

Jde o nesestříhaný cca šestiminutový záznam celého jeho finálového vystoupení, včetně závěrečného pádu při pokusu o trik Volt.
Díky záznamu tak máte jedinečnou šanci načerpat atmosféru závodu, vidět, co zažívá jezdec při samotném závodu a jednotlivých skocích, a zaznamenat bezprostřední emoce jezdce po nevydařeném triku.

„Je to taková „reality show" se mnou na motorce. Prožijte se mnou pocity před jízdou, během ní, ale taky když sebou člověk pleskne o zem, zanadává si a je pěkně naštvanej. Můžete si všimnout i maličkostí, jak mi u surfera spadla ruka z řidítka, řvu na sebe před voltem, jak heknu, když sebou plesknu a jak mě kámoši na stupních utěšujou," dodal k videu Podmol.

Video je k dispozici zde: https://www.youtube.com/watch?v=jn180G-U_Qc.

Výsledky 5. závodu

1. David Rinaldo (FRA) 20 bodů, 2. Maikel Melero (ESP) 18, 3. Taka Higashino (JPN) 16, 4. Rob Adelberg (AUS) 14, 5. Remi Bizouard (FRA) 12, 6. Libor Podmol 10, 7. Hannes Ackerman (GER) 9, 8. Jose Miralles (ESP) 8, 9. Brice Izzo (FRA) 7, 10. James Carter (USA) 6, 11. Nicolas Texier (FRA) 5.

MARIE LAFANTOVÁ