Daleko od medailových příček nebyli ani mladí šachisté z Brodců. Josefíně Dudkové mezi dívkami do 10 let chyběla k bronzu jen lepší souhra výsledků posledního kola, čtvrté místo je samozřejmě také úspěchem. To samé lze říct i o Davidu Zvolenském (šesté místo mezi chlapci do 16 let) a Vojtěchu Dudkovi (osmé místo mezi chlapci do 14 let), oba se po celý týden pohybovali na předních pozicích a o šance na medaile přišli až porážkami v předposledním kole. Také vlašimský Richard Mládek nebyl daleko od stupňů vítězů, v přímém souboji o bronz ale v závěrečné partii podlehl v oddílovém derby Jakubu Voříškovi a propadl se na konečnou devátou příčku.

Další zástupkyní benešovského okresu byla Vendula Mrázová ze Sázavy. Ta v kategorii dívek do 10 let přijela především sbírat zkušenosti a konečné 29. místo odpovídá jejím možnostem.

V Jeseníkách se uskutečnilo také finále MČR juniorů, kam se díky listopadovému bronzu z polofinále probojovala i vlašimská Nela Pýchová, jediná dívka mezi nejlepšími chlapci. Nela se v silné konkurenci prala statečně a nakonec obsadila pěkné deváté místo, když jí pouhý bod chyběl ke čtvrté příčce.

Mistrovství se konalo v osvědčeném areálu hotelu Dlouhé Stráně za celkové účasti 323 hráčů, při započítání nehrajícího doprovodu se počet účastníků vyšplhal k číslu 600. Pořadatelé ze Světlé nad Sázavou v čele s ředitelem turnaje Zdeňkem Fialou zvládli více než týdenní akci na jedničku a za to jim patří poděkování!

Ondřej Matějovský

Ilustrační fotografii
Basketbalisté Benešova smutní, stop ve čtvrtfinále jim vystavil Radotín