Ve velmi vypjaté a vyhecované atmosféře, která je pro závody žáků příznačná si Radová dojela pro zlato v závodě, který se jel na tři kilometry v terénním okruhu s převýšením 140 metrů. Po prvním ze dvou okruhů jela na třetím místě se ztrátou deseti vteřin na  vedoucí závodnici. Ve druhém kole našla v sobě sílu k rozhodujícímu nástupu, které obě favorizované soupeřky nezachytily a Daniela Radová vyhrála s nevídaným náskokem - 37 vteřin na druhou Adélu Pernickou z Valašského Meziříčí a 70 vteřin na třetí Moniku Nárovcovou z Vimperka. Závodu se zúčastnilo 28 děvčat ve věku 11 - 12 let.

V konkurenci velkých týmů, které mají podporu sponzorů, veřejného sektoru i svazu cyklistiky a disponují zázemím renomovaných trenérů a mechaniků, s naprosto nesrovnatelně lepším materiálním vybavením, ukázala benešovská závodnice, že svým poctivým přístupem v tréninku a bojovností na trati, může i malý oddíl dosáhnout na příčky nejvyšší.

Velký dík patří všem kamarádům a trenérům, kteří s Dančou trénovali na kole, v atletice, plavání, gymnastice a lyžování. Významnou  podporu našla u vedení a učitelů na ZŠ Karlov, kam chodí do školy.

Úspěch jistě potěší především benešovské sportovce a cyklisty všech věkových skupin a vyburcuje  mladé talenty k tréninku a závodům v cyklistice.

ZDENĚK RADA