Turnaj pořádal tým RC Griffins Jablonec nad Nisou společně s RC Liberec a kromě pořadatelských týmů a Sedlčan, hrála mužstva RC Lions Rumburk, RK Petrovice, Ragby Poděbrady.

Sedlčanští muži dorazili v patnácti hráčích, přičemž více jak polovina byli úplní nováčci. První utkání základní skupiny sehráli s Poděbrady, se kterými už jeden přátelský turnaj nedávno odehráli. V nepříznivém počasí po boji jim však podlehli.

Ve druhém zápase dokázali po zlepšeném výkonu porazit Liberec. Po výhře severočeského celku nad Poděbrady muselo o celkovém pořadí ve skupině rozhodnout skóre, které vyznělo nejlépe pro sedlčanské muže, jenž se díky systému turnaje, dostali do zápasu a do boje o prvenství.
Ve finále bylo znát nejen na výsledku i celkovém obraz hry zkušenost Petrovic. Sedlčany tak obsadili stříbrnou příčku. „Druhé místo není vůbec špatná první vizitka tohoto nového týmu," měl radost z druhé pozice sedlčanský trenér.

Lukáš Hrma byl také nadšený z výkonu a projevu mužstva. „Je pro mě obrovsky důležité, že se do hry zapojili všichni nováčci a nebyli zdaleka jen do počtu. Na všech je vidět obrovská chuť se zlepšovat a hrát stále lepší ragby. Každý z nich na turnaji předvedl několik kvalitních ragbyových prvků, na kterých se dá velmi dobře stavět," byl spokojený sedlčanských trenér z výkonu nováčků a dodal: „Těší mě, že kluci mají opravdu skvělý kolektiv, který do ragby neodmyslitelně patří."

Dalšími testy pro sedlčanské muže budou domácí turnaj „O Sedlčanskou růži" v sobotu 12. listopadu (hrají i sedlčanské ženy) a turnaj pořádaný Olympem Praha ve čtvrtek 17. listopadu (státní svátek).