CHRUDIM – BC BENEŠOV 68:72

Do zápasu vstoupili mnohem lépe domácí. Hosté vůbec nestíhali a velmi rychle nabrali několikabodovou ztrátu. Záhy se však vzpamatovali, zlepšenou střelbou se vrátili do zápasu a do poločasu snížili na 36:34.

Do druhého poločasu změnil Benešov taktiku a skvělou zónovou obranou domácí zaskočil. V průběhu třetí čtvrtiny si vybudoval až čtrnáctibodové vedení a zdálo se, že si dokráčí pro pohodlnou výhru. Avšak Chrudim byla proti, bod po bodu svoji ztrátu vymazávala a 50 vteřin před koncem se přiblížila hostům na rozdíl pouhých dvou bodů. Následně však Proskovec udržel pevné nervy při trestných hodech a vrátil do benešovských řad klid. V koncovce už žádné další body nepadly, a tak si basketbalisté od Konopiště připsali důležitou výhru.

ŽĎÁR NAD SÁZ. – BENEŠOV 64:53

V neděli chtěli benešovští hráči navázat na sobotní výhru na palubovce Žďáru. Začátek zápasu se jim ale opět hrubě nepovedl. Agresivní obrana domácích zcela zastavila benešovský útok, po snadných ziscích dával Žďár koš za košem a po první čtvrtině byl stav 23:11. Když se nedařilo v útoku, zkusili se hosté opřít se o obranu. Druhá čtvrtina tak přinesla spíše boj než pohledný basketbal a skóre narůstalo velmi pozvolna.

Třetí čtvrtinu začal benešovský tým velkým náporem a rychlých devět bodů proti dvěma obdrženým ho vrátilo do zápasu. Domácím se ale kolena nerozklepala, dokázali nápor hostů zastavit, sami naopak utáhli šrouby v obraně a z rychlých protiútoků nekompromisně trestali benešovské chyby. Ve zbytku zápasu se hrál vyrovnaný basketbal, kdy si Žďárští udržovali přibližně desetibodový náskok, který si pohlídali až do samotného závěru.

„V obou utkáních jsme měli velmi špatný začátek. Zatímco v Chrudimi se nám podařilo zápas otočit, v neděli nám nedal Žďár šanci a zaslouženě vyhrál. Přesto jsme s jednou výhrou z výjezdu spokojeni," měl radost kapitán a rozehrávač Benešova Jakub Malý po výjezdu na východ republiky a poznamenal k umístění: „Udrželi jsme druhou pozici a již máme jisté udržení ve druhé lize. Naším cílem ale zůstává udržení v první čtveřici a postup do nadstavbových bojů."