Přebor Prahy mužů, žen, juniorů a juniorek

Každoročně kvalitně obsazovaného závodu přeboru Prahy mužů, žen, juniorů a juniorek se z Vlašimi zúčastnil v Praze žijící Han Hwan Seung. Tomu se ale zadařilo a odvezl si stříbrnou medaili ze skoku o tyči, kde zdolal laťku ve výšce 365 centimetrů. Šesté místo bral ve skoku dalekém (590 cm, ale se silným větrem do zad +3,2 metru za sekundu). Jeho nejdelší pokus s regulérním větrem měřil 559 cm. Ve stovce (12,22 s) se neprobojoval z rozběhu do finále.

2. kolo MPD staršího žactva, skupina A

Druhého kola pražské soutěže družstev staršího žactva, které se dále dělí na dvě skupiny kvůli velkému počtu startujících, ze v barvách oddílu ASK Slavia Praha představili dva vlašimští hostující žáci. Vrhačské disciplíny stejně jako v prvním kole ovládl Jan Groček, který své tři starty proměnil ve tři vítězství a zisk 33 bodů. Ve vrhu koulí pokořil o dvanáct centimetrů třináctimetrovou hranici, diskem hodil 41,35 m a oštěpem 40,36 m. Štěpán Neděla běžel osmistovku za 2:29,77 min a získal pět bodů. Na třístovce za 44,54 s na body nedosáhl.

2. kolo družstev mladšího žactva

Druhé kolo družstev mladšího žactva se uskutečnilo v Čáslavi a mělo už formu klasické soutěže, nikoliv pětiboje, jako tomu bylo v kole prvním. Družstva Vlašimi dorazila v počtu patnácti žáků a jedenácti žákyň.

Ze žáků na individuální body dosáhlo devět. Nejlepší byl Tomáš Hulmák, který posbíral 12 bodů, a to za třetí místo na šedesátce (8,46 s) a sedmé místo na třístovce (49,92 s). O bod méně přidal vrhač Vít Novák, který vrhnul koulí 8,21 m a míčkem hodil 42,27 m. Po osmi bodech vybojovali Daniel Štorc v míčku (48,20 m) a Jakub Matoušek ve vrhu koulí (8,22 m). Šesti body přispěl Filip Groček, vyběhal je na šedesátce s překážkami (12,12 s). Pět bodů získal ve skoku vysokém Jiří Adamec (125 cm). Stejné body přidal jediný hostující mladší žák, oddílovou příslušností zručský Ondřej Dubják, který zaběhl osmistovku za 2:43,58 min a třístovku za 50,94 s. Ziskem čtyř bodů se prezentovala „A" štafeta 4 x 60 m. Chlapci ve složení Štorc – Kulha – Buchta – Hulmák předvedli čas 35,98 s. Dva body přinesl Jiří Šindelář z osmistovky (2:45,05 min). Poslední bod přidal do vlašimské pokladnice Adam Boušek ve skoku dalekém za výkon 394 cm.

Tomáš Kulha, Štěpán Dub, Eduard Moses, Tadeáš Buchta, Šimon Neděla, Adam Mareš, štafeta 4 x 60 m „B" Boušek – Novák – Adamec – Groček, štafeta 4 x 60 m „C" Dub – Moses – Šindelář – Dubják na body nedosáhli. Ve druhém kole získali mladší žáci Vlašimi 62 vedlejších bodů, čtyři body hlavní a skončili na čtvrtém místě ze sedmi družstev.

Po dvou kolech jsou mladší žáci na čtvrtém místě se ziskem deseti hlavních bodů. Stejný počet bodů mají i družstva na druhém a třetím místě, ty však získala více bodů vedlejších.

V kategorii žákyň individuálně bodovalo šest dívek z jedenácti. Nejlepší byla Alice Přibylová, která si připsala plný počet jedenácti bodů za vítězství v míčku (46,35 m) a devět bodů přidala za druhé místo ve skoku vysokém (139 cm). Mimo soutěž vrhala koulí, její nejdelší pokus byl 8,75 m.

Lucie Bartůšková získala 15,5 bodu. Na šedesátce překážek byla druhá (11,88 s) a do výšky skočila 133 cm a skončila na děleném čtvrtém místě. Čtrnáct bodů přidala Sabina Kovářová za osmistovku, kterou zvládla za 2:40,50 min a míčkem hodila 35,96 m. Úspěšná byla i „A" štafeta 4 x 60 m, žákyně Přibylová – Kovářová – Bartůšková – Hlaváčková skončily na třetím místě v čase 35,52 s a získaly osm bodů. Po čtyřech bodech vybojovaly Jasmeen Dahak ve vrhu koulí (7,48 m) a Sára Fantyšová v dálce (357 cm). Kateřina Vrbová ve skoku vysokém zdolala 125 cm, což jí přineslo zisk 2,5 bodu. Poslední vlašimský příspěvek dodala „B" štafeta 4 x 60 m, která běžela ve složení Fantyšová – Vrbová – Doubková – Kucharčíková v čase 38,58s.

Eliška Hlaváčková, Štěpánka Nováková, Eliška Kucharčíková, Kristýna Pessrová a Tereza Doubková v závodech nebodovaly.

Žákyně se ve druhém kole umístily na třetím místě, získaly 69 vedlejších bodů a pět bodů hlavních. Po dvou kolech se průběžně drží na druhé příčce s 11 hlavními body.

2. kolo I. ligy, skupina B

Jeden z vlašimských ligových závodníků, Tomáš Sýkora, v letošním roce hostuje v Liberci, který závodí v I. národní atletické lize. Prvního kola se nezúčastnil, ve druhém kole házel kladivem. Předvedl hod dlouhý 48,80 m a za páté místo získal pro severočeský celek šest bodů.

JAN HLAVÁČEK