Mrač začala turnaj hodně nešťastně s Tenisáky. Až neuvěřitelnými třemi vlastenci posadili soupeře na koně a ani dlouhá power-play to nedohnala. Pak si spravila chuť na Vlašimi, kdy zářil gólman Tranta a Vrňák. Nakonec porazila obhájce OTS, když smazala dvoubrankové manko po změně stran. Navíc měl Tranta dobře postavenou brankovou konstrukci, když soupeř trefoval hodně tyčí.

Vlašim přijela bez gólmana, do branky se musel postavit kanonýr Radim Kašpar. Nejprve vysoko porazila Eltsen, když byla v první půli velice efektivní v koncovce. Vítězství dokonala v téměř poločasovém power-play proti Eltsenu. Nováček soutěže Tomáš Motyčka se v utkání blýskl hattrickem a již podruhé se dostal do sestavy kola. Ve druhém vystoupení pak nestačila na Mrač, když zmar v koncovce podtrhl i neproměněný desetimetrový kop. Střelci si vylámali zuby na mračském gólmanovi Trantovi.

Eltsen nebyl ani tentokrát kompletní a vysoko prohrál s Vlašimí. Poté statečně vzdoroval OTS jen první poločas, kdy ho držel brankář Vrbovec. Ve druhé půli se ale začala projevovat početní nevýhoda. Do posledního utkání nastoupilo už skutečně jen torzo týmu, kdy na střídání zbyl jediný hráč, navíc proti favoritovi od Tenisáků. Zodpovědný výkon v obraně a excelentní Vrbovec v brance vyčaroval senzaci kola.

Tenisáci bez několika opor začali těsnou výhrou nad Mračí. Na čtyři góly jim paradoxně stačila jediná trefa, další tři góly si Mrač vstřelila sama. Pak ale nezvládli souboj s torzem Eltsenu, kdy proti nim stála vozová hradba.

OTS přinesl výraznou výhru nad Eltsenem až zlepšený výkon po přestávce, když soupeři došly síly. Na sedmi brankách se podílelo šest střelců. Ve druhém zápase pak nezvládli druhý poločas s Mračí, ztratili dvoubrankové vedení, trefovali tyče (celkem třikrát). Výkon sužovala nejistá obrana a smůla v koncovce.

Fotbalové utkání HET ligy mezi celky SK Slavia Praha a 1. FC Slovácko 29. dubna v Praze. Milan Škoda.
Z hvězdy mentorem? Slávistický útočník Škoda jedná s klubem o smlouvě

I. TŘÍDA

Druhé kolo I. třídy futsalu vyšlo nejlépe benešovské Deratizaci. Vytěžila z turnaje maximální počet bodů, čímž se vyrovnala vedoucím celkům tabulky.

Deratizace nejprve rozebrala tým Bruinsu, když kromě šesti gólů čtyřikrát rozezvonila tyč. Nejtěsnějším rozdílem porazila Václavice díky hattricku Podhorského, a závěrem přestřílela Chotýšany, když navíc přiváděl gólman Kouhoutek svého soupeře k šílenství.

Václavice začaly den výhrou nad Chotýšany. Pomohla jim k tomu lepší koncovka a zvýšené úsilí po změně stran. K tomu přidaly ještě tři trefené tyče. Pak ale nestačily na Deratizaci, soupeř byl zkušenější a vedení si pohlídal. Nakonec si poradily s Bruinsem, přesnější koncovka, soupeř měl dost faulů i čtyři nastřelené tyče.

Chotýšany začaly porážkou s Václavicemi. V první půli je ještě ve hře držel brankář Staněk, ale po přestávce byl již lepší soupeř. Poté lepším druhým poločasem zvládly tříbrankové manko s Bruinsem, když Korecký trefil hattrick. V posledním zápase nestačily na rozjetou Deratizaci, propásly opět první půli a vychytával je gólman Kohoutek. Zvára si sice vystřelil hattrick, ale na body to bohužel nestačilo.

Bruins představil dvě posily, ale měl problém v bránění. Nestačil na Deratizaci, potýkal se s trápením v koncovce. Poté totálně zpackal utkání s Chotýšany, vedl o tři branky, ale po přestávce zcela rezignoval, vyloženě daroval soupeři několik branek, a nakonec prohrál i s Václavicemi. Opět nedůsledná koncovka a okna v obraně.

Ilustrační foto.
Šlágr víkendu zvládly Čerčany

David Turek, Jiří Chaloupka