Mistrovství ČR ve vícebojích

V pražské Stromovce se konalo první letošní halové mistrovství republiky, na kterém své síly poměřili nejlepší čeští vícebojaři a vícebojařky. Z Vlašimi byla na mistrovství na poslední chvíli vybrána Valentýna Přibylová, která se představila hned první den vícebojů v pětiboji žákyň.

První disciplínou byla šedesátka překážek, ve které vlašimská atletka vyniká a je momentálně jednou z nejlepších žákyň na této trati v republice, což potvrdila. Šedesátku překážek zaběhla za parádních 8,91 s a opět mohutně vylepšila oddílový rekord na této trati. Navíc se tímto výkonem umístila na 15. místě historických českých tabulek a je druhou nejrychlejší žákyní na této trati, která kdy působila v některém ze středočeských oddílů. Doběhla celkově druhá a kromě bohaté nálože bodů si vybudovala výbornou pozici před dalšími disciplínami.

Avšak jako kámen úrazu se ukázala hned další disciplína, skok vysoký. Tady se Přibylové podařilo překonat pouze výšku 137 cm, což stačilo na patnácté místo. V kariéře již dokázala překonat laťku i o 20 centimetrů výš.

V dalších disciplínách se přiblížila ke svým osobním rekordům, ve vrhu koulí jej dokonce vyrovnala, když náčiní poslala do vzdálenosti 8,84 m (8. místo). Ve skoku do dálky jí rozhodčí naměřili 473 cm (9. místo). Závěrečnou osmistovku s vypětím sil zaběhla za výborných 2:37,34 min (4. místo).
V celkovém bodovém součtu všech pěti disciplín nakonec obsadila nečekanou čtvrtou příčku díky zisku 2954 bodů, od medaile jí dělilo pouhých 92 bodů. Vylepšila samozřejmě oddílový rekord v pětiboji, a to o více než 800 bodů.

„Její výkony z posledních měsíců dokazují, že je to mimořádně talentovaná závodnice a všichni jí držíme palce, aby se dále zlepšovala," přeje si trenér Jan Hlaváček.

Veřejné závody PAS žactva na Strahově

Veřejné závody s vlašimskou účastí hostila pražská hala Strahov. Na startu měli jednoho žáka a dvě žákyně. Štěpán Neděla běžel stopadesátku za 21,81 s a osmistovku proběhl v čase 2:39,62 min.

Adéla Smržová se představila v koulařském sektoru, kde tříkilovou kouli poslala do vzdálenosti 7,52 m.

Ve stejné disciplíně startoval Jan Groček, pouze s tím rozdílem, že vrhal koulí čtyřkilovou. Jeho nejdelší pokus měřil 12,65 m.

Přebor Plzeňského kraje žactva

V době konání mistrovství republiky ve vícebojích měli ve druhé pražské hale (Strahov) své přebory žáci a žákyně z Plzeňského kraje. Ve dvou sprinterských disciplínách se mimo soutěž představila vlašimská Monika Doubková. Již čas z šedesátky 8,37 s patřil k těm kvalitním, ale teprve výkon na stopadesátce ukázal na vlašimské atletky sprinterské kvality. Cílová kamera jí totiž změřila 19,66 s, čímž výrazně vylepšila svůj osobní rekord a tímto výkonem je momentálně na desátém místě průběžných českých tabulek. To jí prozatím zajišťuje účast a mistrovství České republiky žactva, které se bude konat na přelomu února a března v Jablonci nad Nisou.

JAN HLAVÁČEK