„Letos jsme nakonec skončili devátí. Žádná sláva, ale konkurence byla veliká,“ tehdy uvedla Andrea Pitelková, bubenice neveklovské posádky Pivní bouře, která při úvodní rozplavbě dorazila mezi cílové bójky jako druhá a vloni si ve finále dopádlovala pro bronz.

Ve Vlašimi řádili kaskadéři
PŘED 10 LETY: Monstra udělala z vozidel ve Vlašimi hromádky plechu a střepů

Na trať dlouhou 310 metrů se původně přihlásilo 30 posádek, ale odstartovalo jich 29, protože posádka z Brna měla cestou potíže na dálnici. Mezi startujícími byli i Týnečtí čochtani, kteří se teprve sehrávali, takže konkurenci v rozplavbě tlačili před sebou, a bystřičtí hasiči, jež suverénně vyhráli rozjížďku E a nakonec dojeli ve finále druzí. Všechny tři uvedené regionální posádky absolvovaly úvodní duely na lodi číslo 5, nejblíže k pláži.

Z plochodrážního závodu juniorů v Divišově.
PŘED 10 LETY: Plochodrážník potvrdil na oválu v Divišově roli velkého favorita

Kromě smíšených posádek s nevšedními názvy jako Balance Club, Vidláci, Ševci Nový Knín, Hliníci Humpolec, Hovada Častoboř, Mazela, Chlastosauři, Kebuleho draci, Sardinky a Machři, Smilovická sešlost, Kosáci i Spermie se na vltavskou vodu vypravily i dvacetičlenné čistě ženské posádky pod názvy Babí léto, Vidlačky nebo Krotitelky draků.