Markéta je vůbec nejčastějším pořadatelem. Jaká bude letošní velká cena?

Divokou kartu obdržel, a zcela oprávněně, nejlepší český závodník současnosti Jan Kvěch. O tom, jak se hodlá vypořádat s obrovskou konkurencí, odpověděl na nedávné tiskové konferenci v pražském klubu Novotného lávka, že to bere jako každý jiný závod. Jak to myslel? Odpověď lze najít v pořadí loňské Zlaté přilby, tehdy skončil v Pardubicích druhý.

Náhradníky budou v pátek s číslem 17 Daniel Klíma a s osmnáctkou Petr Chlupáč. V sobotním závodě si vesty prohodí.

Dominik Preisler
Preisler se osvědčil, už je hráčem Mladé Boleslavi

Na oba závody v týdnu zbývaly v síti Ticket portal (na místě není prodej možný) poslední desítky volných vstupenek z omezené kapacity. Návštěvníci musejí počítat s platnými protipandemickými opatřeními a předložit doklad o testování, kompletním očkování či prodělání nemoci.

Sportovní ředitel pořádajícího klubu Pavel Ondrašík přesto věří, že si do ochozů najdou cestu. „Vím, že letos bude méně diváků z Dánska, Švédska, Anglie. Očekávám diváky z Polska, Německa, a po delší pauze hlavně od nás z České republiky. Zvu je srdečně do ochozů,“ uvedl s tím, že k vidění budou hvězdy světové plošiny Bartosz Zmarzlik z Polska, Angličan Tai Woffinden, Australan Jason Doyle, Dán Leon Madsen, Slovák Martin Vaculík a další.

Dvoudenní svátek odstartuje pátečním tréninkem od 18 hodin, začátky obou závodů jsou v 19 hodin. Přání pořadatelů: Aby vyšlo počasí a závody dokončili všichni jezdci ve zdraví.

MILOSLAV ČMEJLA