Asi tisícovka diváků, kteří měli vstup zdarma, měla neustále, co sledovat. Úvod obstaral Martin Šonka, nejlepší český letecký akrobat (naposledy třetí v Budapešti v rámci série Red Bull Air Race), který předvedl ve vzduchu své umění, až se tajil dech.

Následně se čtyřikrát během akce představila devítka freestylových motokrosařů. První vystartoval vždy patnáctiletý, začátečník Martin Šebesta, a po něm už rozjela své umění česká špička – Petr Pilát, Libor Podmol, Filip Podmol, Matěj Česák, František Máca, Radek Bílek, Zdeněk Fusek, Australan Steve Sommerfeld a vše uzavírala legenda tohoto sportu, Petr Kuchař, se svým čtyřtaktem.

Parádní skoky byly vždy v sérii zakončeny vláčkem, kdy jezdci předvádí skoky těsně za sebou. Vše se obešlo bez problémů a pádů, což bylo ve slunečném a horkém počasí, které si opět Pilník objednal, nejdůležitější.

Odpoledne se představili a potěšili oči přítomných ještě další. K vidění byla ukázka thajského boxu a MMA pod vedením Petra Macháčka, pěvecký výstup Karolíny Gudasové a Kyklopa alias Pavla Vohnouta, jenž je známý z kapely Maxim Turbulenc. Své místo mělo i tradiční gymnastické vystoupení Flying boys, kterým stačí trampolína, švédská bedna a žíněnky, aby všechny přítomné rozesmálo. Nadšený z nich byl nejen Australan Sommerfeld, ale i Ruda z Ostravy, jenž také na akci dorazil. V závěru jejich vystoupení také Ruda donutil Petra Piláta přeskočit ho saltem, samozřejmě bez motorky, s čímž moc Pilník nesouhlasil, ale nakonec se zadařilo. Na akci byl přítomen i motocyklový závodník Motto GP Karel Abrahám, který je momentálně zraněný.

Ani na děti se nezapomnělo – soutěžily v jízdě zručnosti na kole a ve šplhu na laně o pěkné ceny.

„Myslím si, že to byla vydařená oslava. I když jsem měl obrovské nervy a stres s organizací, moc jsem si to užil. Chtěl bych strašně moc poděkovat všem, co mi pomáhali, co se zúčastnili a podíleli se na akci. Opravdu díky moc!," měl radost po skončení desátého pokračování Pilníkova pozdního odpoledne organizátor Petr Pilát.