ŠACUNG BENEŠOV – VSETÍN 6:1

V parádní představení proměnil benešovský celek první start v letošním extraligovém ročníku, výsledek (a poměr setů 12:3) hovoří za vše. Celek Vsetína dorazil i s dvojicí posil, Janem Pavelkou a slovenským reprezentantem Ladislavem Stupákem. Také domácí představili svou novou akvizici, bývalého českého reprezentanta Viléma Ungermanna.

První zásek do plánu hostů daly obě domácí párové dvojice. Vedlo se jak Doubravovi s Ungermannem a střídajícím Flaksem proti Pavelkovi se Stupákem, tak Makarovi s Kalasem proti Brutovskému s Plachým.

V podobném duchu se nesly i zápasy trojic. S výhrou z kurtu odcházeli Doubrava, Flaks a Knytl, kteří velmi hladce přehráli Belka, Plachého, Garguláka a alternujícího Pavelku. Ve druhé pak veteránské trio Makara, Kalas, Ungermann ve zkráceném setu zlomilo odpor Brutovského, Stupáka, Gebela a střídajícího Nezvala. Zahanbit se nedala ani třetí dvojka Chejna, Kadeřábka a naskočivšího Kupského, která ve dvou setech udolala Nezvala s Belkem a naskočivším Gebelem.

Teprve v šestém zápase dne se soupeř dočkal čestného bodového zisku, když singlista Kadeřábek nenašel na výborně hrajícího Stupáka recept. Domácí však další komplikace nepřipustili, Doubrava, Flaks, Knytl se střídajícími Kadeřábkem a Kupským hladce přehráli Brutovského trojkovou sestavu hostů a Šacung mohl slavit první výhru v ročníku.

„Nakoply nás hlavně vyhrané dvojky, za stavu 2:0 už se jde na kurt radostněji. Povedly se i trojky a přidala se i vložená dvojka. Na Vsetínu bylo vidět, že je to jeho první start na venkovním hřišti. Myslím, že jsme celé utkání měli pod kontrolou a kolektivním výkonem jsme dosáhli zaslouženého vítězství," okomentoval zisk prvních dvou bodů v soutěži kapitán Šacungu František Kalas.

Další utkání sehraje benešovský Šacung v sobotu 23. dubna v Karlových Varech, kde mu soupeřem bude bronzový celek loňského ročníku.

MARTIN MARŠÁLEK