Podmol měl i velké štěstí, když laťku po skoku rozhýbal, ale ta naštěstí zůstala na stojanech.

„Jsem moc rád za stříbro, ale chtěl jsem zlato, ostatně jako každý sportovec. Je to o tréninku a hlavně o testování. Letos jsme přijeli s bratrem do USA týden před závodem, ale příští rok přijedu měsíc předem. Budu testovat, testovat a testovat a to zlato domů přivezu," s úsměvem komentoval stříbrnou příčku Libor Podmol a dodal: „Byl to neuvěřitelný zážitek – skákat pod širým nebem, před 50 tisíci diváky a to přímo před největší budovou v Texasu."

Soutěži vládl momentálně nejlepší skokan Ronnie Renner, jenž překonal laťku ve výšce 34 stop a zvítězil tak již posedmé, což je rekord.

Mistr světa ve freestyle motokrosu z roku 2010 Libor Podmol se poprvé probojoval na X Games v roce 2013, kdy se výjimečně jely čtyři závody. „V Brazílii jsem ukořistil bramborovou medaili ve freestyle motokrosu a bronzovou ve skoku do výšky. Díky tomu jsem dostal pozvánku na další závody. V Mnichově jsem získal zlato, což mi zase otevřelo dveře do USA, kde jsem poté získal stříbro," připomněl nejlepší sportovec Benešovska 2014 svou cestu na americké X-Games.

V loňském roce se na olympiádě extrémních sportů, která se jako letos uskutečnila v Texasu v USA, startoval v disciplíně „Step Up" a skončil na bronzové příčce.

ANNA MATYSKOVÁ