3. liga mužů - hala ZŠ Jiráskova Benešov

Třetiligové Áčko benešovských mužů v závěru sezóny bojuje o své bytí či nebytí v této soutěži. Vzhledem k plánovanému rozšíření počtu soutěží v mužských kategoriích ze třetí ligy sestupují dokonce čtyři poslední týmy a proto potřebuje každý bodík jako sůl. K bodovému zisku měly přispět i dva zápasy na domácí palubovce.

I když Benešov hrál se soupeři z opačného pólu tabulky, chtěl bodovat. Přesto jsou tři body důležitým ziskem pro záchranu v soutěži.

SK Florbal Benešov - F.C. Vorms Praha 8:5

SK Florbal Benešov - Desperados 4:5

1. liga veteránů - Praha Chodov

Veteráni Benešova opět předvedli, že i když jedou na zápas v malém počtu, tak jejich bojovné sdrce je převeliké a soudržnost týmu nepřekonatelná. Proti ambiciozním Black Angels nastoupil žlutomodrý tým pouze se dvěma hráči na střídání, a když i tito dva museli z turnaje odjet, nezalekl se ani domácího soupeře. Svůj comeback do týmu zažil Petr Severa, který předvedl, že nic ze své rychlosti a přehledu neztratil.

 Black Angels - SK Florbal Benešov 6:7  (2:3, 2:1, 2:3)

Ambiciozní Black Angels musí mít po této sezóně  komplex Benešov. V Lovosicích proti nim nastoupili hráči od Konopiště bez jediného hráče na lavičce a zvítězili 5:1, na pražském Chodově byli na střídačce hráči dva, a opět na ně Bleci nestačili.

Zápas se musel divákům zcela určitě líbit. Hrálo se nahoru dolů a vedení se v průběhu utkání několikrát měnilo ze strany na stranu.

Benešov začal famózně a po přesných zásazích Suka a Vojance vedl již 3:0. Místo toho, aby se stáhl a zaměřil se na obranu, snažil se stále hrát svou aktivní hru. Tím však dovolil do přestávky soupeři snížit na rozdíl jediného gólu.

Po přestávce Black Angels zařadili vyšší rychlostní stupeň a otočili brankový poměr ve svůj prospěch. Do konce třetiny však Čížkovský vyrovnal na průběžných 4:4.

Ve třetí třetině hned po jedenadvaceti vteřinách Benešovští gólem Vojance odskočili na 5:4, soupeři se však podařilo ještě jednou vyrovnat. Pak však vsítili další branky Fifka a Hlaváček a soupeř se zmohl jen na kosmetiskou úpravu konečného stavu.

Góly (asistence) Benešova: Suk (Podhola), Suk (Hlaváček), Vojanec (Severa), Čížkovský (Podhola), Suk (Čížkovský), Fifka (Hlaváček), Hlaváček (Fifka)

TJ JM Znamení Chodov - SK Florbal Benešov 3:7 (2:5, 0:1, 1:1)

To, co předvedli benešovští veteráni proti svýnm soupeřům z pražského Chodova, byl zejména hrdinný výkon naprosto stmeleného mužstva. Protože po prvním zápase museli své kolegy opustit Petr Severa a Olda Vojanec, zela celá zápas benešovská střídačka prázdnotou. Nastal okamžik pro již osvědčenou taktiku nazvanou obrana indiánské vesnice. Benešov bránil v pěti svou svatyni proti kroužícím soupeřům a  vyrážel na rychlé výpady svých útočných tykadel.

Chodov se snažil začít tlakem, ale jejich prvotní elán byl zmrazen již po 54 vteřinách gólem z hole Hlaváčka. Za další minutu to bylo již o dvě branky a chodovští nechápali. V čase 2:30 sice snížily, ale na jejich gól odpověděl soupeř dvěma dalšími.  Michal Hlaváček byl nezadržitelný a všechny čtyři úvodní góly vstřelil sám. Benešov se zápasem a hrou evidentně bavil, Chodov se potácel v beznaději. Sice se ještě zmohl na snížení, ale pátý gól do jejich sítě poslal Suk a stanovil stav po prvním dějství na 5:2 pro žlutomodré.

Zápas se dále vyvíjel podle stejného scénáře: Chodov se marně snažil probít přes dokonalou obranu Benešova, vyzkoušel snad všechny taktické varianty, co florbal zná, leč marně. Nezabraly střely z dálky, nahazované míčky před branku, standardní situace ani křižné přihrávky.  Naopak to byl právě Benešov, kdo vsítil jediný gól prostřední třetiny.

V závěrečné části zápasu Benešovským pomalu docházely síly a dostavovaly se křeče.  Dovolili však soupeři vstřelit jen pouhou jednu branku a sami také jednu přidali.

"Děkuji všem spoluhráčům za jejich výkon a za skvělý zážitek. Kluci dali do zápasů celé srdce a veškeré své síly. Bylo mi ctí s nimi hrát," složil po zápase svému týmu poklonu kapitám Tomáš Podhola.

Skutečnou střeleckou hvězdou byl Michal Hlaváček, který vsítil plných pět gólů. O chuti Pepy Čížkovského hrát dopředu vypovídají asistence na Hlaváčkovu hůl. Ale skvělý byl celý tým.

Benešovští  boca seniors budou čekat, koho jim jejich 7. místo v divizi 1. veteránské ligy přisoudí do závěrečného play off.

Góly (asistence) Benešova: Hlaváček (Čížkovský), Hlaváček (Čížkovský), Hlaváček, Hlaváček (Podhola), Suk, Čížkovský (Suk), Hlaváček (Čížkovský)

Sestava Benešova: Luděk Červ, Tomáš Podhola, Jiří Fifka, Michal Hlaváček, Vladimír Suk, Josef Čížkovský,    1. zápas ještě Petr Severa a Vladimír "Olda" Vojanec

Liga starších žáků - SH Praha Čakovice

Starší žáci odjeli na své poslední letošní klání i s již tradičními oporami v podobě tří hráček dorosteneckého dívčího týmu, Kristýnou Heralovou, Adélou Polívkovou a brankářkou Karolínou Červovou. Přestože Benešov podal slušný výkon, vrátil se domů s dvěma těsnými prohrami. 

SK Florbal Jadberg Benešov -BILLY BOY Mladá Boleslav 3:4

SK Florbal Jadberg Benešov -TJ Sokol Královské Vinohrady 1:2

LUDĚK ČERV