V některých domácnostech, pokud mají jednu televizi, to může být problém a seriály asi půjdou na druhou kolej, zvláště, když bude české šance na medaili. Snad se všude domluví. Pokud ne, tak asi půjdou chlapi do restaurací. „U nás poběží olympiáda v televizi od rána do večera a lidi si můžou u nás i vsadit," hlásí šéf restaurace U Sokola v Divišově Ivan Vondrák, který zažil zatím v restauraci jen Letní olympijské hry v Londýně, zimní ještě ne: „Při letní olympiádě se návštěvnost nezvýšila a myslím si, že to při zimní bude podobné. Asi přijdou lidi na hokej, ale aby přišli jen posedět a podívat se na olympiádu, tak to ne," přemýšlí a zatím na středeční hokejový zápas naší reprezentace se Švédskem od 18 hodin žádnou „rezervačku" neměl.

V Libži jdou na hokej do klubovny

Do hospod, restaurací nebo kluboven se chodí většinou na kolektivní sporty, což v českém případě je hokej. „V Libži máme v klubovně vše připravené a budeme tam sledovat naše hokejové zápasy, ve středu se Švédskem začínáme," hlásí trenér fotbalistů Libže Václav Hromas. Jiní se zase budou dívat na zápasy doma a chystají se do restaurací až na závěrečný zápas. „Věřím, že budeme ve finále, a to si vychutnám v restauraci, jinak budu zápasy sledovat doma," říká Jan Křemen v současnosti trenér fotbalových dorostenců na Vyšehradě a útočník Poříčí Ondřej Páv mu přitakává: „Pokud budeme ve finále, tak půjdu někam do restaurace, kde je lepší atmosféra."

Na poslední Zimní olympiádě v kanadském Vancouveru získala Česká republika šest medailí – dvě zlaté a jednu bronzovou brala rychlobruslařka Martina Sáblíková, třetí místa obsadili i lyžař Lukáš Bauer, štafeta běžců na lyžích ve složení Martin Jakš, Lukáš Bauer, Jiří Magál a Martin Koukal a bronz měla také letošní česká vlakonoška s slalomářka Šárka Strachová, ve Vancouveru ještě pod jménem Záhrobská.

V Soči by měly být české šance na medaile podobné – ve světových pohárech se během roku, kromě stálice Martiny Sáblíkové, ukazovali ve výborném světle biatlonisté a biatlonistky, hlavně Gabriela Soukalová a také snowboardistky (Pančochová, Ledecká a Samková) a samozřejmě všichni jsou plni očekávání, co předvedou hokejisté. „Uděláme sedm medailí," myslí si fotbalisté Ondřej Páv a Václav Hromas, s pěti by se spokojili Martin Procházka z Libže a Jan Křemen. To Ivan Vondrák byl skeptičtější: „Budeme mít jen tři – dvě Sáblíková v rychlobruslení a jednu hokejisté."