KVĚTEN

TAEK WON DO – V Ostravě se uskutečnilo Mistrovství České republiky barevných pásků v Taekwondo všech věkových kategorií. Celkem se na tyto závody nominovalo 391 závodníků z 22 škol celé České republiky, přičemž nejobsazenější byly kategorie mladších a starších žáků. Kolínská škola Silla na tyto závody nominovala celkem 21 závodníků a to 16 dětí, 4 juniory a jednoho seniora. Silláci vybojovali 8 zlatých, 7 stříbrných a 9 bronzových medailí a umístili se tak v celkovém pořadí zúčastněných oddílů na výborném třetím místě.

BASKETBAL – Basketbalisté Nymburka získali svůj šestnáctý titul mistra republiky v řadě. Petr Benda získal svůj dvanáctý, čímž vytvořil nový rekord soutěže.

Takto probíhaly oslavy nymburského titulu číslo šestnáct
FOTO: Hotovo! Basketbalisté slaví šestnáctý titul mistra v řadě!

HOKEJ – HC Příbram odkoupil od Letňan licenci pro druhou národní ligu, do které se posléze vrátil po patnácti letech.

HOKEJ – Skvělá pomoc hokejových legend postrčila Kladno po pěti letech zpátky do extraligy. Jaromír Jágr a Tomáš Plekanec byly vůdčími osobnostmi Rytířů nejen v play off, ale v baráži, kde za sebou nechali trápící se Chomutov a také České Budějovice. Jágr dal v rozhodujícím duelu na ledě Budějovic všechny čtyři góly Kladna!

Kladno oslavilo postup do extraligy na ledě se svými fanoušky
Ohlédnutí za sportovním rokem 2019 (1. díl)

ČERVEN

POZEMNÍ HOKEJ – Nejlepší hráčkou extraligy pozemních hokejistek se stala rakovnická útočnice Veronika Přibíková, opora týmu starších žákyň a naděje v extralize žen.

FOTBAL – 1. FK Příbram se udržel ve FORTUNA:LIZE. Záchranu stvrdil domácí bezbrankovou remízou v odvetném utkání baráže se Zbrojovkou Brno. Dvojutkání tak po předchozí remíze v Brně (3:3) rozhodl vyšší počet branek vstřelených branek na hřišti soupeře.

FOTBAL – Krajský přebor fotbalistů vyhrál tým SK Lhota z Kladenska, nicméně odešla mu řada hráčů, a tak historický triumf v postup nepřetavil a šanci dal mužstvům na dalších pořadích. Do divize zamířily Poříčany, Slaný a Kutná Hora.

FOTBAL – Také v divizi byly středočeské týmy docela úspěšné. Zejména Hostouň (Kladensko) a Zbuzany (Praha-západ), které skončily na prvních dvou místech skupiny B a historicky poprvé postoupily do ČFL. Ta se od podzimu rozšířila na dvě skupiny.

HOKEJBAL – Hokejbalisté Alpiq Kladno dokráčeli v extralize až na druhé místo. Nestačili pouze ve finále play off na KERT Park Praha, který tak dosáhl na mistrovský hattrick. Kladno nezvládlo prodloužení obou prvních duelů v Praze, to rozhodlo. Několik jeho hráčů pak reprezentovalo ČR na MS na Slovensku, kde však Češi senzačně vypadli ve čtvrtfinále s Finy.

Alpiq Kladno – Kert Praha 0:2  , Kladno 18. 5. 2019, finále Extraligy hokejbalu 2018-9 , Kert vyhrál i třetí zápas a slaví titul.
FOTO: Stříbrný smutek? Zbytečné, Alpiq může být pyšný

TRIATLON – Slánský závodník Tomáš Řenč suverénně obhájil český titul v dlouhém triatlonu. V Otrokovicích při Moraviamanu navíc výrazně vylepšil traťový rekord. Plaveckou (3,8 km), cyklistickou (180 km) a běžeckou disciplínu (maraton – 42, 195 m) zvládl v souhrnném čase 8:19:06 hodin, což je o nějakých sedm minut rychleji než před rokem!

FOTBAL – Hráči FK Mladá Boleslav zvládli bravurně prvoligovou novinku. Z prostřední nadstavbové skupiny o poháry proklouzli až k rozhodujícímu zápasu proti Baníku Ostrava (když po cestě deklasovali Teplice na jejich stadionu 8:0). Nakonec vyhráli i klíčový duel ve Vítkovicích (1:0) a mohli se těšit na los evropských pohárů.

BADMINTON – V běloruském Minsku se konaly druhé Evropské hry, jejichž součástí je i badminton, kde se představilo 31 hráčů. Ve startovním poli byl i benátecký badmintonista Cristian Savin. Ten však ve své skupině prohrál všechny tři zápasy, když postupně podlehl soupeřům z Polska, Nizozemska a Portugalska.

ČERVENEC

BASKETBAL – Znovu zavedenou funkci sportovního ředitele v nymburském basketbalovém klubu obsadil dosavadní šéf akademie Ladislav Sokolovský, bývalý hráč Nymburka i české reprezentace.

JUDO – O velký úspěch nejen příbramského, ale celého českého juda, se postarala nadějná závodnice Tereza Bodnárová, která na dorosteneckém mistrovství Evropy ve Varšavě získala bronzovou medaili a postarala se tak o první cenný kov pro české barvy z této kategorie po devíti letech.

Příbramská judistka Tereza Bodnárová (vpravo) získala na dorosteneckém mistrovství Evropy ve Varšavě bronzovou medaili.
Tereza Bodnárová vybojovala pro české judo po dlouhé době evropskou medaili

RALLY – Nadvláda továrního týmu na domácí Rally Bohemia pokračuje, král Jan Kopecký však musel žezlo předat. Tentokrát se musel sklonit před uměním mladého finského stájového kolegy Kalle Rovanpery. Ten zvládl loterii s pneumatikami a dravou jízdou si dojel ve svém první českém startu pro vítězství. Jan Kopecký dojel za Finem druhý se ztrátou necelých dvaceti vteřin, bronz bral po sobotě vedoucí Jan Černý s mankem 69 vteřin na vítěznou posádku.

BADMINTON – Stejně jako před rokem skončila cesta benáteckých badmintonistů ve čtvrtfinále Mistrovství Evropy. Benátky ve čtvrtfinále bez Isabelly Nielsen nestačily na nasazený španělský tým Recreativo les La Orden a prohrály 0:3. Benátečtí hráči tak z Lucemburska odjeli stejně jako předchozí rok s pátým místem.

SRPEN

VOLEJBAL – Z jednoho z nejlepších klubů světa přivedli svou posilu volejbalisté Příbrami. Z Bělgorodu získali blokaře Alexandera Safonova. Ruský mládežnický reprezentant podepsal v Příbrami smlouvu na jeden rok a stal se tak po Michalu Křiškovi, Peetu Mäkinenovi, Josefu Polákovi a Scottu Fiferovi již pátou posilou týmu před blížícím se startem extraligové sezony.

FOTBAL – Fotbalisté FK Mladá Boleslav vypadli ve třetím předkole Evropské ligy s rumunským gigantem FCSB. Po venkovní remíze 0:0 podlehli doma slavnému rumunskému klubu z Bukurešti smolně 0:1 a s pohárovou Evropou se museli rozloučit.

III. předkolo Evropské ligy: FK Mladá Boleslav - FCSB
Jozef Weber: Chyběl nám jenom kousíček