Malé bojovníky ze Spartan Kids Kutná Hora měli na starosti trenéři Adam Chochola, Klára Peroutková a Erik Záruba.

„Zaměřujeme se na celkový pohybový rozvoj těla u dětí, zlepšujeme fyzičku, zábavnou formou se učíme nové věci, běháme, cvičíme, posilujeme, překonáváme překážky a tím vším se připravujeme na Spartan závody a na podobné překážkové závody. To všechno se promítlo i do našeho srpnového soustředění. S dětmi jsme opravdu makali, ale zároveň zažili i spoustu legrace,“ popsal Adam Chochola.

Z Mistrovství Evropy v discgolfu v zámeckém parku na Konopišti.
OBRAZEM: Na Konopiště se sjela evropská elita hráčů discgolfu. Dominovali Finové

Denní program na soustředění byl opravdu spartanský: budíček v 7.30 hodin na spartanskou hymnu, rozcvička se spartansky oděným vlajkonošem, snídaně v 8.00 hodin, dopolední program, oběd ve 12.00 hodin, poté polední klid, odpolední program, večeře v 18.00 hodin, večerní program a v 21.00 hodin večerka.

„Rozdělili jsme se do tří týmů: Žraloci, Rudí ďáblové a Kutnohorské bojovnice. Každý si vymyslel dle vylosované barvy svou vlajku a trička, které si tým také vyrobil. Celý týden probíhal v duchu soupeření mezi týmy,“ popsal trenér.

Jan Tománek během závodu Ironman Gdynia
Železný muž odolal chladu a dešti, na výměnu galusky vydržel čekat 70 minut

Tým, který vznikl v říjnu 2016, se už nyní těší na společné tréninky, které se na podzim znovu začnou pravidelně každý týden konat v prostorách Základní školy Kamenná stezka v Kutné Hoře.