Po rozlučce se sezonou formou podzimní Černoleské časovky jednotlivců a Novoroční vyjížďce, organizuje nyní také zahájení nové sezony.

„Zatím nemám žádný název, napadá mě snad jen Otevírání studánek," zasmál se věčně optimisticky naladěný jezdec své neoriginální myšlence.

Každopádně se znovu bude jednat o časovku. A než se zakladatel rozmyslí, jak jí bude říkat, nazývejme jí jednoduše podle místa, kam vede a kde bude cíl – Kopaninská časovka.

Ještě před dvěma týdny hlásil v Benešovském deníku Antonín Fiala dva termíny startu – 23. března, nebo 6. dubna.

Po úterý 19. března je ale vše jasné. Rozhodlo počasí.

„Pojede se až po Velikonocích," vysvětlil Fiala s tím, že nevěří sice, že sníh vydrží až do prvního uvedeného termínu, tedy soboty 23. března, ale trať, vzhledem k tomu, že vede pouze lesem, by i tak mohla být ještě se zbytky ledu. A to by pro cyklisty bylo nepříjemné a možná i dost nebezpečné.
Kopaninská časovka jednotlivců startuje tedy až po Velikonocích,v sobotu 6. dubna.

Už nyní si proto díky této informaci mohou do svého diáře udělat cyklisté všech věkových kategorií i pohlaví poznámku, že se mají zúčastnit.
Start Kopaninské časovky je kousek za Líšnem, za křižovatkou silnice číslo 111 na Struhařov.

„Prezentaci plánuji na poledne, start prvního závodníka pak ve třináct hodin," uvedl Fiala.

Až na zhruba tři kratičké úseky s mírným klesáním celkem devět metrů, pojedou cyklisté stále do kopce. Celkem má trať dlouhá 2800 metrů převýšení téměř 120 metrů.

„Startovat mohou jezdci na jakémkoliv kole kromě elektrického. Musí však mít helmu. Bez ní je na trať nepustíme," připomněl ještě organizátor.

Každý vyznavač cyklistiky pojede na vlastní nebezpečí za plného provozu. Pořadatel závodníky v cíli pouze seznámí s výsledným časem a pořadím, žádné ceny pro nejlepší nechystá. Současně se ale startuje také bez startovacího poplatku.

„Jde jen o to, aby si každý udělal obrázek o tom, jak je na tom s fyzičkou po zimě," dodal Antonín Fiala s tím, že se na úplný závěr každý zúčastněný může přesunout do hospody na černoleském závodišti, kde celý soutěžní den jezdci proberou a zhodnotí.