Domácí košíkáři vlétli do utkání jako uragán a brzy si vytvořili komfortní náskok, který si pak udržovali až do konce střetnutí.

Na začátku druhé čtvrtiny vedl Nymburk už o dvacet bodů. Na palubovce v té době kralovali především Vojtěch Hruban a Jaromír Bohačík.

Hosté se zmátořili ve druhé polovině druhé části, ale Nymburk zvrat nepřipustil, opět zabral a zase začal navyšovat svůj náskok. To samé platilo i ve třetí desetiminutovce.

Poslední čtvrtina se už dohrávala jen z povinnosti a bylo patrné, že na obou stranách klesla koncentrace. Hráči chtěli alespoň předvést početnému publiku pohledné akce a efektní zakončení.

Český mistr udělal velký krok k postupu, který může dotáhnout za týden na palubovce soupeře.

"Vždycky chceme zápas začít v tempu, soupeř nicméně nějakou dobu dokáže držet krok. Chtěli jsme hrát rychle, spoléhat na otevřené střely a intenzivní obranu, což se dařilo. Ke konci už pak bylo těžké udržet při takovém náskoku koncentraci, ale jak nám trenér v šatně řekl, musíme od sebe chtít maximum za každé situace. Snažit se být nejlepší, jak to jen jde. Soupeř hrál dobrý zápas, slušně střílel, ale tohle je něco, nad čím se před druhým utkáním musíme zamyslet," uvedl Zach Hankins, hráč Nymburka. "Diváci byli skvělí, je úžasné mít v zádech dav, který vám dává tolik energie a celý zápas vás žene vpřed. Hodně to pro nás znamená," přidal Hankins.

"Takový typ zápasů je vždycky ošemetný, protože jen vy jste v roli, ve které můžete ztratit. Podle mě jsme hráli slušně, ale musíme být daleko konzistentnější. Šlo vidět, že hrajeme proti týmu, který se drží výborného systému, byl pro nás skutečnou výzvou. V Turecku to bude stejné, očekávám obrovsky těžké utkání. Věřím však, že tam dorazíme se stejnou touhou uspět," řekl po zápase nymburský trenér Oren Amiel. "Jsme uprostřed dlouhé sezony, další věc, nad kterou přemýšlím, je fakt, že musíme zůstat zdraví. Samozřejmě se na tréninku budeme věnovat i analýze duelu,. dodal kouč Nymburka. 

Ilustrační foto
Poděbrady narazí na tým z Mělníka