HORAŽĎOVICE – ŠACUNG BENEŠOV 2:5

Po kanárovém deklasování svého prvoligového vyzyvatele na domácí půdě přijeli nekompletní Benešovští (bez Ungermanna, Stejskala, Flakse a Kupského) do Horažďovic s cílem uzavřít sérii.

Začátek duelu nenapověděl, že by se měl lišit od toho předchozího. Domácí duo Babka, Macura a střídající Knebl na Kadeřábka s Řehákem nemělo nárok. Ve druhém deblu Jůzek, Pivnička a alternující Buriánek první set vůbec nezvládli, ve druhém hostující Kalas s Doubravou pohrdli mečbolem, ale chybu napravili pohodou ve třetím setu. Domácí tentokrát byli ve trojkách výrazně lepší, než v předchozím utkání. Přesto v obou padli. Nepodal, Babka, Knebl a naskočivší Buriánek kladli odpor Makarovi, Kalasovi a Řehákovi jen set, poté Pivnička, Macura a Hokr dovedli zápas do třetího setu, ten ale čistou hrou ovládli Doubrava, Kadeřábek a Knytl.

První dílčí bod v sérii zajistil domácím v souboji singlistů Babka, který skolil Voltra ml. Domácí to nabudilo a Nepodalova trojice posledním možným míčem přetlačila Doubravovo trio. Za stavu 2:4 si hosté už nechtěli komplikovat situaci a v prvním setu Makarova trojka s Pivničkovou zametla. Jenže druhý o bod prohrála a rozhodoval třetí, ve kterém hosté projevili větší zkušenost a mohli tak slavit.

„Věděli jsme, že hosté v domácí hale tak špatný výkon nezopakují a pro nás to bude o dost těžší. Což se také potvrdilo. Pro nás bylo důležité, že se znovu vyvedl vstup do utkání a za stavu 4:0 bylo prakticky rozhodnuto. Soupeř to ale nezabalil, po vyhraném singlu a odvetné trojici zacítil šanci a chytilo se i publikum. Naštěstí se nám podařilo včas zareagovat a poslední trojicí ukončit utkání i sérii," řekl kapitán Šacungu František Kalas.

K celé sérii pak doplnil: „Podzimní část soutěže pro nás byla náročná hlavně v tom, že jako každoročně nám v nejdůležitějších utkáních chybělo několik zdravotně indisponovaných hráčů. Přesto jsme se s tím dokázali vypořádat. Sérii jsme vyhráli zaslouženě, podali jsme týmové a koncentrované výkony. Pokud bych měl přece jen vyzdvihnout někoho z hráčů, bude to Pepík Řehák. Který naskočil až do play-out a potvrdil, že je stále výborným hráčem. Chtěl bych zároveň ocenit i našeho soupeře, který zejména ve druhém utkání potvrdil, že se do baráže nedostal náhodou a přeji mu, aby v dobrých výkonech pokračoval i v další sezóně."

MARTIN MARŠÁLEK