SK Liapor Witte Karlovy Vary - SK Šacung ČNES Benešov 1947 6:3

Mistr z lázeňského města na benešovský tým vyrukoval už s uzdravenými Vankem a Kokšteinem, naopak Šacungu absentoval Flaks. V první části utkání to vypadalo, že by se Benešovští mohli na konci dočkat bodu. Po dvojicích a trojicích totiž svítil na ukazateli stav 2:2, když úspěšní byli v deblu Doubrava s Kalasem a ve trojkách Doubrava, Kadeřábek a Knytl.

Jenže právě trojková výhra byla z těch Pyrrhových. Bombarďák Doubrava si totiž natrhl stehenní sval a ke konci zápasu odkulhal ze hřiště. S náhradníkem Hanušem sice trojice svůj dílčí zápas dovedla k výhře, ale to bylo nadlouho vše. Domácí třemi výhrami v řadě vyjasnili, kdo že se na konci utkání bude radovat. Poslední vzdor hostí přišel ve druhých odvetných trojkách, kde byli úspěšní Makara, Kalas a Voltr ml. Hanuš s Kalasem v posledním deblu ale už na elitní domácí debl nenašli účinnou zbraň.

„Za stavu 2:2 jsme pomýšleli na celkovou remízu. Jenže po zranění Jirky Doubravy jsme museli totálně zpřeházet sestavu a naše naděje výrazně poklesly. I když náš výkon, zejména v obraně, byl výrazně lepší minulého, na úspěch to na půdě mistra nestačilo," okomentoval duel s Karlovy Vary kapitán Šacungu František Kalas.

V sobotu 22. dubna se od 14 hodin pokusí hráči Šacungu urvat první body, když v domácím prostředí (u fotbalového stadionu), jim bude soupeřem loni čtvrtý tým soutěže – Climax Vsetín. „Je to dlouhodobě ambiciózní tým, který těží ze služeb slovenských reprezentantů. Letos jeho řady navíc posílil i český reprezentant Chalupa," popsal trenér Šacungu Stanislav Voltr kvality soupeře, který ale dlouhodobě patří mezi příjemnější soupeře Benešova: „Poslední čtyři zápasy jsme je porazili. V sobotu ale bude naše situace složitější, protože nám bude chybět zraněný tahoun Doubrava. Přesto si chceme sáhnout na první ligové body."

MARTIN MARŠÁLEK