Závodů se zúčastnil i bratr Filip Podmol, bratr Libora, ale ten si v kvalifikaci při triku Tsunami flip vyhodil rameno, což mu přineslo poslední 11. místo a několik týdnů léčení. V průběžném pořadí MS stále vede Španěl Maikel Melero, Libor Podmol je čtvrtý.

Libor Podmol zajel kvalifikaci velmi dobře, skončil na třetím místě, avšak ve finále při novém body varial triku dopadl na zadek a zbyla tak na něj příčka šestá. „Do finále jsem měl připraven nový body varial trik Volt, který na MS nikdo nedělá, bohužel jsem před dopadem nepochytal správně řídítka a musel jsem opustit motorku. Dopadl jsem na prdel z osmi metrů, naštěstí ji mám jen naraženou," okomentoval pád Libor Podmol.

Trik Volt přinesl Podmolovi stříbro

Nejlepší český jezdec po prvním dnu odcházel z krakovské arény s přesvědčením „zítra bude líp" a skutečně bylo. Druhý den závodu se mu totiž jako jedinému podařilo předvést nejtechničtější trik ve FMX, což mu vyneslo druhé místo.

„V sobotu se mi poprvé v životě podařilo ustát na hlínu body varialový trik Volt, u kterého jsem v pátek spadl. Měl jsem hroznou radost, protože jsem odjel trik, který je považován za nejtechničtější," vyjádřil spokojenost se svým výkonem ve druhé dni Libor Podmol, který kromě stříbrné placky získal ještě cenu za svůj stý závod v kariéře. „Asi abych se cítil starej," směje se nejlepší český jezdec.

Po prvních čtyřech závodech MS vede Španěl Maikel Melero (72 bodů), druhé místo patří Robu Adelbergovi z Austrálie (66 bodů) a třetí Davidu Rinaldovi z Francie (56 bodů). Stejný počet bodů s ním má čtvrtý Libor Podmol.

Operace Petra Piláta dopadla dobře

Závodů v Krakově se měl původně z Čechů zúčastnit Libor Podmol a Petr Pilát, jenže ten se ve čtvrtek 18. března těžce zranil při tréninku, když při nevydařeném triku superman spadl z výšky devíti metrů na tvrdou zem. Jeho stav už je naštěstí stabilizován a Petr je z nejhoršího venku. „Mluvil jsem s jeho tátou, čtvrteční operace dopadla dobře a vypadá to pozitivně," oddechl si Libor Podmol.

MARIE LAFANTOVÁ