V benešovském dresu se představila hned čtveřice nových hráčů – Petr Tomášek přišel z Tábora, Dominik Baško předloni nastupoval za benešovskou rezervu, Tomáš Fulín přešel z B týmu a Jan Proskovec ukončil svou misi v dorostu.

BC KOLÍN- BC BENEŠOV 90:38

Utkání začalo svižně a pro přítomné diváky i velmi překvapivě. Hosté drželi v polovině první čtvrtiny se svým hostitelem krok (8:8). Jenže od druhé části první desetiminutovky zrychlil Kolín přechod do útoku a začal využívat své převahy pod košem, když Benešov neměl v sestavě jediného klasického pivota – 24:10.

Úvod druhé čtvrtiny kopíroval začátek utkání. Benešov držel krok s domácími jak na útočné, tak obranné polovině – 32:17. Jenže opět přišlo protočení sestavy a výpadek, který Kolínští bohatě do poločasu potrestali – 44:23.

Třetí čtvrtina se stala pro hosty noční můrou neproměňování jasných pozic v útoku a polevení v obraně znamenalo, že domácí tým pohodlně zvítězil v tomto období 30:7.

Závěrečná desetiminutovka přinesla opět vyrovnanou hru. Kolínští se velmi snažili, aby nadělili hostům ,,kilo", ale benešovští hráči svým nasazením v obraně to odmítli.

„Zanechali jsme na palubovce sympatický dojem, když jsme bojovali se soupeřem, který patří k elitě českého basketbalu. Nezklamaly ani nové akvizice, které odvedly poctivý a především bojovný výkon. Pokud udržíme tuto tendenci, budeme určitě v nadcházející sezoně bojovat o kvalitní umístění ve druhé lize," věří Tomáš Masár, autor čtyř bodů Benešova v zápase.

TOMÁŠ MASÁR