Kromě speciálního mixu sportů se mohou návštěvníci těšit na pořádnou motorkářskou afterparty. „Tohle je konečně festival pro motorkáře a závodníky. Máme pro ně připravenou zábavnou trať a diváci uvidí nejlepší freestyle motokros s parádním večerním programem,“ lákal Martin Koreň, freestyle motokrosová legenda a jeden z pořadatelů.

Lístky jsou v předprodeji na www.rocknride.cz za 320 korun na celý víkend, na místě pak stojí 400 korun.

Přelomové hodnocení triků ve freestyle motokrosu nebo propracovaná trať, jejíž zdolání potrvá minimálně šest minut. Taková lákadla jsou pro závodníky, kteří dorazí v hojném počtu. „Očekáváme, že se ROCK'N'RIDE účastní kolem dvou set jezdců. Limit na počet účastníků jsme zatím nedávali,“ prohlásil Vít Kuklík, trojnásobný mistr Evropy a několikanásobný domácí šampion v enduru. A co na trati u Benešova na všechny čeká?

Všichni budou muset překonávat motokrosové nebo SuperEndurové prvky – výjezdy, sjezdy, skoky, kořeny, kameny a další věci. Pojede se v lese a také na motokrosové trati. Nutností bude měnit rytmus. „Myslím, že to pro všechny bude velká výzva. Vyhraje ten, kdo bude mít univerzální projev jízdy,“ dodal Vít Kuklík.

Bojovat se bude ve dvou unikátních závodech. SuperEnduro se pojede netradičně venku v přírodě a na trať pokaždé vyrazí čtyři jezdci. Již třetí ročník Memoriálu Jaroslava Kuklíka se zase uskuteční v systému dvojic – každý může maximálně odjet tři kola, pak se střídá s kolegou.

„Sázíme hlavně na zábavnost. Zároveň nás těší, že se do našich závodů zapojují také profesionální jezdci,“ tvrdil Martin Kuklík, rovněž bývalý úspěšný endurový jezdec. Do SuperEndura je možné se ještě přihlásit, stejně jako do memoriálního závodu.

Pilníkovo pozdní odpoledne.
Pilníkovo pozdní odpoledne se vydařilo

FMX: Česká špička v akci

Velkým lákadlem pro diváky bude umění bratrů Podmolů nebo Martina Koreně. „Triky dopředu vyhlašovat nebudu, ani já sám je nevím. Diváci si ale mohou těšit na nejlepší freestyle motokros v podobě, jak ho znají. Trať, jaká je v tréninkovém areálu v Benešově, nikde jinde u nás není,“ vysvětlil Libor Podmol, který v červenci vybojoval stříbrnou medaili ve skoku do výšky na X-Games.

Jedním z hlavních soupeřů bude však Filip Podmol, který minule závod ve freestyle motokrosu vyhrál. Zásadní novinkou je systém hodnocení triků. Z kvalifikačních jízd postoupí do finále šest nejlepších, kteří pak ve finále nebudou smět opakovat triky z kvalifikace. Pokud tak učiní, budou bodově znevýhodnění. „Touto drobnou změnou v pravidlech připravíme půdu pro taktiku a diváci si tak užijí pestré a rozmanité jízdy,“ doplnil Martin Koreň.

Soutěž hodnotí pět odborníků z oboru extrémních sportů v čele s průkopníkem Petrem Kuchařem. V závěru večera dojde na oblíbené vláčky a masivní whipy.

Od pátku až do neděle se mohou diváci těšit na koncerty kapel a DJ’s. „Již od pátku bude možné v areálu kempovat a zúčastnit se warm-up party. V sobotu večer nás poté čeká skvělá afterparty s řadou kulturních věcí,“ lákal Martin Kuklík.

Vstupenky v předprodeji můžete zakoupit na www.rocknride.cz za zvýhodněné ceny.

FMX

Z kvalifikačních jízd postoupí do finále šest nejlepších jezdců. Pořadatelé se rozhodli, že jezdcům pravidla soutěže trochu okoření. Ve finálových jízdách nebudou smět opakovat triky z kvalifikačních jízd. Pokud tak provedou, budou bodově znevýhodnění. Touto drobnou změnou v pravidlech je připravena půda pro taktiku a diváci si tak užijí pestré a rozmanité jízdy.

Superenduro

Trať plná skoků, klád, pneumatik, kamenů a dalších zajímavých úseků. Závodit se bude v kategorii HOBBY a PROFI. Šestnáct nejrychlejších jezdců bude rozdělená do skupin. Vyřazovací skupiny budou po čtyřech jezdcích, kteří budou vyjíždět ze startovacího zařízení a vždy dva nejrychlejší jezdci postoupí do dalších fází závodů. Budou to závody loket na loket od začátku až do konce.

Memoriál Jaroslava Kuklíka

Již třetí ročník memoriálního závodu na památku Jaroslava Kuklíka se pojede systémem country cross dvojic na 120 minut. Tento hromadný typ závodu bude velice atraktivní pro diváky, protože zde nebude nouze o souboje a předjíždění. Na trati bude vždy jeden jezdec z přihlášené dvojice a mohou se kdykoliv střídat. Jeden jezdec může bez vystřídání ujet maximálně tři kola a poté musí vystřídat. Start bude hromadný.

Jan Polák společně s předsedou 1.SK Františkem Jurou
Prostějov ulovil zvučnou posilu: na Hanou míří exreprezentant Polák

ROCK'N'RIDE 10. – 11. srpna
Areál KBS UAMK u Benešova (Kavčák)
www.rocknride.cz

Pátek 10. 8. 2018
15:00 – Otevření areálu pro veřejnost
16:00 – 19:00 Volné tréninky FMX
16:00 – 19:00 Volné tréninky SuperEnduro
19:30 – 22:00 Warm-up Party

Sobota 11. 8. 2018
10:30 – 12:30 Country Cross – Memoriál J.K. – třídy veterán, ženy, hobby, profi
13:30 – 14:00 FMX Kvalifikace
14:10 – 17:00 SuperEnduro
17:10 – 17:40 FMX Finále
18:00 – 18:20 SuperEnduro HOBBY Finále (délka závodu 8 kola)
18:20 – 18:40 SuperEnduro PROFI Finále (délka závodu 8 kola)
19:20 – 19:50 FMX Show
20:00 – 20:20 PITCHA fighty v blátě
20:20 – 21:00 Autogramiáda jezdců
20:20 – 23:00 Koncerty
23:00 – 2:00 Afterparty

Speřice v generálce na sezonu porazily Leštinu 2:0. Zápas nabídl hodně důrazných soubojů.
Manažer nejmenšího klubu přeboru: Chceme, ať to tady kluci mají rádi

JIŘÍ UHLÍŘ