BK PŘÍBRAM – BC BENEŠOV 65:46

Benešovští hráči nastoupili na palubovce Příbrami, která je velmi houževnatá a v domácím prostředí se dokáže vyhecovat k výborným výkonům. V úvodu se hrála vyrovnaná partie, ve které dominovaly obrany a skóre rostlo jen velmi pomalu. Hosté však nakupili přeci jenom více chyb, čehož domácí před koncem první čtvrtiny využili k prvnímu trháku 17:11. „Sráželo nás mnoho nepřesností a jako tradičně i hrůzné trestné hody," smutnil trenér Benešova Tomáš Masár.
Druhá čtvrtina začala náporem Příbrami, rychle navýšila vedení a držela pevně otěže utkání ve své moci. Benešovští se dlouho nemohli dostat do hry. „Naštěstí v těchto chvílích opadla i aktivita domácích, a tak skóre opět stagnovalo," oddechl Masár.
Závěr prvního poločasu přeci jen přinesl nový vítr do plachet hostům, když zlepšili obranu a rychlým přechodem do útoku dělali domácím velké problémy – 25:22.
V úvodu třetí čtvrtiny zaznamenali hosté rychlé čtyři body a zdálo se, že zápas obrátí ve svůj prospěch. jenže opak byl pravdou. „Tyto body byly na dlouhou dobu naše poslední," povzdechl Masár.
Do sedla se pevně usadili domácí, kterým se začala velmi dařit střelba. „U nás se začala projevovat zbrklost a neochota vzít na sebe v klíčových momentech zodpovědnost," posteskl si kouč Benešova. Příbram tak čtvrtinu vyhrála drtivě 26:7 a definitivně rozhodla o výhře.
Do poslední čtvrtiny části vytáhli hosté poslední naději. „Ze zápasu Tábora nám přijel pomoct Honza Proskovec, který oživil hru a táhnul většinu útoků. Bohužel ani jeho přítomnost již nedokázala zvrátit nepříznivý výsledek," smutnil Masár. Benešovští hráči si tak z Příbrami odvezli debakl.
„Opět jsme se nevyvarovali stejné laxnosti na čáře trestných hodů a za úspěšnost 32:12 jsme si výhru ani lepší výsledek nezasloužili," dodal k utkání benešovský kouč.

Body Benešova: Proskovec 7, Červený 7, Kurtovič 7, Škoda 6, Říha 6, Strejc 2, Hoang 2, Marek 2. Trestné hody Bn: 32:12. Čtvrtiny: 17:11, 8:11, 26:7, 14:17.

BK KRALUPY – BC BENEŠOV 62:49

Na palubovce lídra tabulky, chtěli hosté odčinit prohru z Příbrami a od úvodu se přetahovali s domácími o každý bod. Mírně navrch však měly Kralupy, když si pomohly úspěšnými střelami z perimetru – 17:10.
Druhá čtvrtina vycházela od začátku lépe domácím, kteří vesele navyšovali svůj náskok. „Pomáhali jsme jim k tomu laxností v obraně, v útoku neproměňováním jasných šancí a především trestných hodů (pozn. za první poločas 11:0)," zlobil se Masár.
Tři minuty před koncem poločasu zvýšily Kralupy poprvé na dvojciferný rozdíl ve skóre 26:16 a zdálo se, že si s hosty dobře zatrénují. S tím se ale Benešovští nesmířili, agresivní obranou a především útočnou smrští vykřesali naději – 26:24.
Od úvodu třetí čtvrtiny měli hosté evidentně více ze hry, jenže často zahazovali jasné koše, a tak se nedokázali dostat do vedení. „Byla to veliká škoda, protože Kralupy působily bezradně a frustrovaně, o čemž svědčili i dvě technické chyby. Bohužel jsme nabídnuté šance nevyužili," poznamenal Masár. A tak si domácí stále drželi těsné vedení 41:39.
Závěrečná čtvrtina nabízela vyrovnanou partii s dramatickým závěrem. To však domácí tým odmítl a smetl benešovské juniory (21:10), celkově 62:49.
„Klukům se nedá upřít snaha, ale musí si uvědomit, že zápas se hraje 40 minut a nemůžeme si dovolit se rozhodnout, že jednu čtvrtinu zcela vypustíme!," zlobil se po utkání kouč Benešova.

Body Benešova: Kurtovič 15, Marek 10, Proskovec 8, Strejc 6, Hoang 5, Škoda 3, Říha 2. Čtvrtiny: 17:10,9:14, 15:15, 21:10.

TOMÁŠ MASÁR