Turnaje ve Varšavě se zúčastnilo více jak 1 700 závodníků a závodnic z 22 zemí nejen Evropy, ale i z USA a Brazílie. Z Benešova dorazilo šest bojovníků, kteří dostali tvrdou školu juda.

Lukáš Novák se nedokázal prosadit proti vyššímu soupeři a prohrál v prvním kole. Tomáš Pikora v nejpočetněji obsazené kategorii (71 závodníků) na úvod nastoupil proti Ukrajinci se snahou. Soupeř dostal trest, ale potom se prosadil silovým chvatem. Jan Pikora na začátku zaváhal, v dalším průběhu měl převahu, ale tu nedokázal bodově vyjádřit.

Katka Myslivcová měla zpočátku z protivnice respekt, ale postupně přebírala iniciativu, avšak soupeřka bodovala z ojedinělé kontrakce a náskok do konce udržela. Prohry v prvních kolech znamenaly pro benešovské závodníky konec.

Jiří Sládek a Andrea Maršíčková také na úvodní soupeře nestačili, ale dostali ještě šanci v opravách. Maršíčková bojovala, ale druhá prohra pro ni znamenala konec.

Sládek přešel přes první kolo oprav bez boje. V dalším podal zprvu nadějný výkon. Soupeř však vydržel jeho nápor, v polovině utkání hodil benešovského judistu a poté ho udržel v držení v boji na zemi. Sládek tak obsadil deváté místo.
Podstatně více bojových zážitků si benešovští odnesli z následného Campu, kde měli dostatek příležitostí vyzkoušet si boje s mnoha závodníky různých zemí.

Turnaj byl výborně organizován, měl skvělou atmosféru a po všech stránkách to byl velký zážitek pro všechny naše závodníky.

Dva bronzy z Českého poháru

V Teplicích se konalo čtvrté kolo Českého poháru mládeže, ze kterého si Katka Myslivcová a Míša Houdková odvezly bronzové medaile.
Myslivcová sice v prvním kole nenašla protizbraň proti vysoké soupeřce. Ale v opravách již nezaváhala. První protivnici vyřídila rychle, během půl minuty a to jí ještě „zmatený" rozhodčí upřel další chvaty. V boji o třetí místo proti Marešové z Plzně si také rychle vybudovala bezpečný náskok a zápas ukončila v boji na zemi držením.

Houdková v prvním kole podlehla pozdější vítězce. Další protivnici vyřídila před časovým limitem, když se jí podařil výborný chvat v druhé polovině utkání. Ve třetím utkání podlehla. V posledním kole se však prosadila především díky své tradiční bojovnosti, kterou si zajistila bronz.
Obě Benešačky mají nadějnou pozici před blížícím se Mistrovstvím ČR.

Jakub Maršíček také v prvním kole prohrál, ale dalšími dvěma výhrami v opravách si zajistil právo účasti v boji o bronzovou medaili. Boj byl vyrovnaný a skončil nerozhodně. Rozhodčí se následně po poradě přiklonili na stranu protivníka.

Josef Kahoun měl váhu na samé dolní hranici, ale i s tímto hendikepem začal výborně a vyhrál první dva zápasy. Ve třetím kole již nedokázal vzdorovat silnějšímu soupeři. V opravách si neporadil se silovým protivníkem a obsadil 11. místo.

Aleš Míka porazil v prvním kole soupeře s vyšší postavou i páskem. Poté však podlehl Kubovi z Příbrami a po statečném boji i v opravách, obsadil tak 9. příčku.

Andrea Maršíčková se snažila, ale s jednou výhrou se umístila na pátém místě. Josef Chmel začal dobře a prvního soupeře zdolal před limitem. Ve druhém kole však „zaspal" a soupeř ho hodil na ipon.

Lukáš Novák, Tomáš Pikora, Petr Pokorný a Jirka Sládek odešli poraženi v prvním kole a do dalších bojů se už nedostali. 

ALEŠ PIKORA