MODŘICE – ŠACUNG BENEŠOV 6:0

Nepříjemný vítr, ostré slunce, velké hřiště, těžký soupeř, to byly vstupní parametry utkání, jejichž kombinace bývá pro Šacung výsledkově neřešitelná. Navíc soupeř po předchozím nečekaném selhání na jihu Čech se chtěl doma vrátit do herní pohody, což se mu zdařilo na výbornou. Oba týmy nebyly kompletní, Modřicím chyběl Topinka, Šacungu Kadeřábek.

Začátek přinesl celkem vyrovnané souboje dvojkových sestav. Domácí Kop s Müllerem ve třetím setu využili zaváhání Makary s Kalasem, poté Pelikán a Rosenberk přehráli Doubravu s Ungermannem. Oba následné trojkové duely přinesly rozdílnou podívanou, ne však body pro hostující tým. Úřadující mistrovská trojková formace Pospíšila, Müllera a Rosenberka povolila Makarovi, Flaksovi, Ungermannovi a střídajícímu Chejnovi jen osm míčů.

Divoký průběh druhých trojek dovedli Kop, Pelikán, T. Gulda a alternující Bertko proti Doubravovi, Kalasovi, Knytlovi a střídajícímu Kupskému na devítky ve třetím setu, dlouhá poslední výměna nakonec potěšila domácí barvy. Na devítky třetího setu došel i souboj třetích dvojic, i tady domácí Pospíšil, Novotný a naskočivší Bertko byli šťastnější, než Chejn, Flaks a alternující Kupský.

Odkanárovat se pokoušel v zápase singlistů hostující Doubrava, po výhře v prvním setu ale dva další hladce režíroval domácí Kop, který soupeři umožnil získat jen tři! balony.

„Utkání se nám vůbec nepovedlo. Odjížděli jsme do Modřic s touhou porvat se o dobrý výsledek a předvést kvalitní výkon. Vůbec jsme se ale na rozdíl od domácího týmu nepopasovali s podmínkami, zejména nepříjemným větrem. Měli jsme zejména velmi špatný příjem a nahrávku a od toho se dále odvíjel zbytek. I když čtyři zápasy byly třísetové, soupeř byl lepší a vysokou výhru si zasloužil," uznal kapitán Šacungu František Kalas.

1. EXMOST Modřice 5 4 1 0 9 29:11
2. TJ AVIA Čakovice 4 4 0 0 8 24: 8
3. Karlovy Vary 4 2 2 0 6 22:13
4. NK CLIMAX Vsetín 4 2 1 1 5 18:15
5. Šacung ČNES Benešov 4 1 1 2 3 14:18
6. TJ Spartak Čelákovice 4 0 2 2 2 16:22
7. České Budějovice 4 0 1 3 1 9:23
8. SKN Žatec 5 0 0 5 0 8:30

MARTIN MARŠÁLEK