PENTO MOST – HBT VLAŠIM 4:2

Než se Vlašim v Mostě rozkoukala, už prohrávala, když domácí po necelé minutě dostal do vedení Plachý. Jenže hosty branka probudila a Topolánek vzápětí skóre srovnal. Vlašimští rytíři byli poté aktivnější, jenže střelecky to bylo horší, když neproměnili ani dvojnásobnou přesilovku, aby v největší šanci zklamal Střecha.

Do druhé třetiny vstoupili s elánem domácí a velmi záhy se dočkali odměny. Hulín příležitost ještě neproměnil, ale Švancar se z početní výhody již radoval, ne však nadlouho. Vlašim totiž za tři minuty opět Topolánkem, tentokrát z přesilovky, srovnal stav na 2:2. Klíčový moment utkání nastal pět vteřin před koncem druhé části, kdy v početní výhodě vyhrál Bruštík buly a Kypet překlopil misky vah na stranu Mostu.

Aby toho nebylo na rytíře z Vlašimi málo, tak v úvodu třetí třetiny, jak jinak než v oslabení, inkasovali počtvrté, když Straku pokořil Novák po přihrávce Kypeta. Následně si Most hlídal náskok, Vlašimští se jen těžko prosazovali a ke snížení jim nepomohla ani hra bez brankáře.

Branky a nahrávky: 0:55 Plachý, 18:20 Švancar (Bruštík, Kypet) PP, 24:55 Kypet (Bruštík) PP, 31:04 Novák (Kypet) PP – 2:15 Topolánek, 21:48 Topolánek (Střecha) PP. Střely: 28:27. Vyloučení: 6:4. Využití: 3:1. Diváci: 71. Rozhodčí: Diblík, Fiala. Třetiny: 1:1, 2:1, 1:0.