ARSENAL BN – INDOSS PLZEŇ 4:7

Hosté od začátku zápasu roztočili kolotoč, ale domácí poměrně dobře bránili a několikrát jim zhatili finální přihrávky. Přesto šel lídr tabulky již ve 4. minutě do vedení, když si nastřelený míč Kašíkem na zadní tyč srazil do vlastní sítě J. Pohorský. Následně hosté nastřelili tyč a i Babka podržel Arsenal. V 9. minutě přidali hosté druhý gól po úniku Formana a střele ze strany pod břevno – 0:2.

Domácí občas vyběhli do protiútoku a i oni mohli skórovat, jenže to by musel mít Vojta Pohorský lépe seštelovaná mířidla, a tak když se dostal ve třech případech tváří tvář brankáři Landrgootovi, dvakrát minul a jednou poslal míč do gólmanovi hrudi. Na druhé straně Babka držel akcie Arsenalu proti koncovkám Plzně. V závěru poločasu zahrávali domácí desetimetrový kop, ale Jan Pohorský orazítkoval jen tyč.

Do druhého dějství vlétla Plzeň jako uragán a jelikož domácí ještě spali, třikrát je potrestala, a tak ve 24. minutě byl stav 0:5. Domácí se však nesesypali a nenechali si dávat další góly, naopak se snažili o výpady do ne již tolik soustředěné plzeňské obrany. A ty jim přinesly snížení – nejprve Jan Pohorský bodlem z dálky po zemi a následně Filip po přihrávce Křemena upravili na 2:5. Jenže rána kapitána Vnuka z trestného kopu přinesla hostům uklidnění.

Plzeň si s čtyřgólovým náskokem v kapse dvě minuty před koncem vyzkoušela power play, ale na té budou muset hosté ještě zapracovat, protože Žáček a Charvát poslali míče během chvilky do jejich prázdné branky – 4:6. Domácí byli najednou ve hře a mohli ještě zápas zdramatizovat, to by ale střela Šindeláře nesměla skončit na tyči. V poslední minutě si vyzkoušeli i benešovští hráči power play a dopadli jako hosté, když kapitán Vnuk deset vteřin před koncem upravil přes celé hřiště na konečných 4:7.

„Plzeň u nás potvrdila pozici favorita. Zápas byl z naší strany odehraný poměrně dobře. Jen škoda tradičního výpadku na začátku druhého poločasu, který nás připravil o to, abysme mohli bojovat s takovým to týmem až do závěru o body. Kluky můžu pochválil, že i za nepříznivého stavu 0:5 zápas nezabalili a v závěru alespoň trošku upravili skóre na přijatelnější výsledek," zhodnotil utkání trenér Arsenalu Benešov Otto Kovář. 

Branky a nahrávky: 28. J. Pohorský (Šindelář), 32. Filip (Křemen), 38. Žáček (Šindelář), 39. Charvát (J. Pohorský) – 4. vlastní J. Pohorský, 9. Forman (Koc), 22. Vitouš (Filinger), 23. Šíša (Mižár), 24. Šíša (Mižár), 34. Vnuk, 40. Vnuk. Rozhodčí: Chadima, Říha. ŽK: V. Pohorský (A). Poločas: 0:2. Arsenal Benešov: Babka – J. Pohorský, Charvát, Žáček, Šindelář, Šimáček, Filip, V. Pohorský, Křemen.