Nejlepší český jezdec se na osmém závodu seriálu mistrovství světa ve freestyle motokrosu ukázal v dobrém světle a bodoval. Jeho jízda byla natolik vydařená, že očekával jisté vítězství. Rozhodčí to ale cítili jinak a jeho výkon ocenili bronzem.

„Kvalifikaci jsem zajel jakž, takž, bral jsem čtvrté místo. Finále se mi ale opravdu povedlo, myslel jsem, že mám vítězství v kapse. Bohužel těch pět týpků nahoře bylo jiného názoru. O jeden bod jsem přišel o stříbro, a pak i pro mě nepochopitelné body dostal vítěz a můj kamarád, týmový kolega, David Rinaldo, a byla z toho trojka. Ale jak říkám, bedna vždy dobrá," říká Libor k závodům v Jerezu a dodává: „Byl jsem trochu naštvaný a na protest jsem odešel ze stage, nemínil jsem se na rozhodčí koukat. Po chvíli jsem se ale hodil do klidu, vrátil se, postříkal diváky šampaňským a šel na party. Byl jsem hlavně rád, že jsem zajel podle svých představ."

Až na zklamání z hodnocení rozhodčích byl pro nejlepšího českého jezdce závod v Jerezu velkým zážitkem. „Jezdit před vyprodanou býčí arénou je zážitek, i diváci mě asi chtěli vidět na prvním místě. Jak jsem dojel, začali mně jako jedinému zpívat ono známé „olééé" a dělat několikrát do kola býčí arény mexickou vlnu. To je celkem fajn pocit," interpretuje své dojmy ze závodu mistr světa ve freestyle motokrosu z roku 2010, kterého teď v týdnu čeká odlet do Spojených států na příprava na X-Games.

Výsledky 8. závodu
1. David Rinaldo (FRA) 20 bodů, 2. Remi Bizouard (FRA) 18, 3. Libor Podmol 16., 4. Rob Adelberg (AUS) 14., 5. Denny Torres (ESP) 12., 6. Hannes Ackerman (GER), 10., 7. Brice Izzo (FRA) 9., 8. Jose Miralles (ESP) 8., 9. James Carter (USA) 7., 10. Marc Pinylo (ESP) 6.

Průběžné pořadí MS (TOP 12 jezdců)
1. David Rinaldo 134 bodů, 2. Maikel Melero (ESP) 128., 3. Rob Adelberg 106., 4. Libor Podmol 98., 5. Remi Bizouard 90., 6. Jose Miralles 64., 7. Hannes Ackerman 57., 8. Brice Izzo 52., 9. James Carter 52., 10. Luc Ackerman (GER) 33., 11. Petr Pilát 24., 12. Filip Podmol 23.

MARIE LAFANTOVÁ