„Chtěl bych ve finále opět vytáhnout můj body varial a zajet čistou jízdu. O tom to bude, úroveň je letos neuvěřitelně vysoko, což zní asi jako klišé, ale je to tak," představuje své plány na následující závody Libor Podmol a dodává: „Budu spokojen s bednou, ostatně jako každý závod, který jezdím."

Týden po závodech v Polsku strávil Libor společně se svými motokrosařskými kolegy, Robem Adelbergem, Davidem Rinaldo a Remi Bizouardem ve Francii, kde se společně i přes nepřízeň počasí připravovali na další závod.

Ve středu čekalo ještě jedno milé překvapení pro Libora Podmola, jenž po vítězství ve Sportovci roku 2014 Benešovska skončil na druhém místě ve Sportovci roku Středočeského kraje. Cenu převzal jeho bratr Filip, jenž je momentálně na marodce s vykloubeným ramenem.

„Cena mě potěšila, myslím, že je to velký krok pro motorismus a jsem moc rád, že zrovna díky mně se i motoristické disciplíny znovu dostávají do popředí v anketách, jako je tato," měl radost Libor Podmol a s úsměvem dodal: „Díky moc všem, díky kterým jsem se dostal na stříbrnou příčku, a slibuju, že se budu snažit makat na sobě, jak to jen půjde a svým uměním vyhrávat ceny a bavit fanoušky. A doufejme, že příští rok to bude třeba zlato."

MARIE LAFANTOVÁ