DALEČÍN – ŠACUNG BENEŠOV B 5:3

Na půdu soupeře, který vzešel z losování kvalifikace o 2. ligu, vyrazila rezerva Šacungu s odhodláním vybojovat účast ve třetí nejvyšší soutěži. Utkání bylo hráno v jimramovské hale a vítěz krajského přeboru z Vysočiny se ukázal jako těžký protivník. Jestliže v předchozích několika kvalifikacích nebyl úspěšný, tentokrát na téměř domácí půdě konečně postup dokázal urvat.

Nástup Středočechů do utkání byl rozpačitý, první dva debly působily staticky a výsledkem byly dvě porážky. Chejn s Voltrem a střídajícím Vaníčkem na soupeře neměli a Stupka s Klikou a naskočivším Kandou prohráli oba sety o jeden míč. Naopak do trojek už Šacung vstoupil výrazně agresivněji a bylo to znát na výsledku. Chejn, Hanuš, Kieler se chvilku hledali, pohodu a jasnou výhru vnesl až příchod Zieglera. Větší drama se odehrálo ve druhém trojkovém mači Stupky, Kliky a Voltra, kde za stavu 9:9 ve třetím setu přišel, viděl a úspěšně zablokoval Kanda.

Za stavu 2:2 znovu dostala domácí nahoru porážka Voltra v singlu. Kontrovala Stupkova trojka, která povolila soupeři jen osm míčů. Jako klíčový pro osud utkání se jevila poslední trojka dne. Chejn s Zieglerem a Kielerem ale nezačali dobře a druhý set, kdy odvrátili pět(!) mečbolů soupeře, otočil příchod Vaníčka. Jenže třetí set domácí o dva balony vyhráli.

Zvrátit dosavadní bídnou deblovou bilanci hodlali Stupka s Klikou a střídajícím Kandou. Ve třetím setu za vyrovnaného stavu dvakrát chytili útok soupeře, ale šanci nevyužili. Z výhry dílčí i celkové se tak radoval soupeř.

Trojka duel zlomila

„Utkání se nevyvíjelo dle našich představ. Začali jsme velmi špatně, ve dvojkách jsem nebyl spokojen s vlažným přístupem hráčů. Trojky byly o mnoho lepší, bojovalo se, hra se mi líbila. Za stavu 3:3 se hrála asi rozhodující trojka, kterou jsme bohužel těsně prohráli. Poté proti jejich lepší dvojce jsme bojovali do konce třetího setu, bohužel to nedopadlo. Co se týká jednotlivých hráčů, hlavním rysem byla nevyrovnanost. Někdo zahrál výborně v jednom zápase a v dalším výkon nepotvrdil. Jsem z toho hodně zklamaný," uvedl trenér družstva Stanislav Voltr st.

Doubrava na ME nejede

Smutný víkend Šacungu dovršilo nominační soustředění mužské reprezentace v Nymburce. Smečařská opora benešovského celku Jiří Doubrava na evropském šampionátu v Humenném reprezentovat nebude. Na jeho postu dostali přednost karlovarský Vanke a modřický Kop.

MARTIN MARŠÁLEK