LIBEREC – BC BENEŠOV 80:50

První vyhrání z kapsy vyhání. Jakoby se tímto heslem řídil i benešovský tým v prvním duelu proti Liberci.

Do Liberce jsme nejeli na výlet, ale pro první výhru ze tří. A hlavně se pobavit sportem, jak znělo z úst trenéra. Liberecký celek nás však v úvodu zápasu zaskočil velice agresivní obranou, díky níž si hned zpočátku zařídil náskok osmi bodů. Na tvrdou hru velice rychle přivykl náš mauricijský klenot Bára Baryšňa Karma Karmazínová, která svými bojovnými a hlavně úspěšnými nájezdy nás vrátila do hry a první čtvrtinu jsme tak zakončily s dvoubodovým mankem.

Do druhé čtvrtiny jsme se vrhly s ještě větším odhodláním, a když i Petra Koubová aka Kobe (čti Koubí) překonala na ní dvě neustále visící liberecké obránkyně a rychlými breaky srovnala opětovně nabytý náskok libereckých, k tomu přidala dva body z trestných hodů po technické chybě libereckého trenéra, šly jsme do vedení. Další dva body ze šestek z ruky naší mašiny na výhry kapitánky Terezky Hřebíkové a šly jsme do poločasové pauzy s příjemným pocitem jednobodového náskoku.

Začátek třetí čtvrtiny, jak okomentovala Karma, byl ve znamení tahání se o body. „Ty jo, jak chceš hrát?? My dáme koš, oni dají koš. To se pak těžko získává nějaký náskok."

Vlastními chybami jsme si pak soupeřky nechaly odskočit o téměř deset bodů. Ačkoli jsme bojovaly a hrály srdcem, nepodařilo se nám ubránit jejich podkošové hráčky, přeci jen měly o nějaký cenťáček více než naše pivotky, a dalšími chybami jak v obraně, tak v útoku, jsme zápas prohrály o 30 bodů.

Body Benešova: Mazurová 12, Koubová 11, Hřebíková 9, Karmazínová 7, Strnadová, Němcová 4, Bryndová 2, Kratochvílová 1.

Zámek Loučeň, zámek Mnichovo Hradiště, Příhrazské skály, hrad Kost. Nenechte se mýlit, nejedná se o turistického průvodce, ani nedáváme tipy na nedělní výlety. To se jen benešovský celek vydal opět směr Liberec k odvetnému utkání play off.

LIBEREC – BC BENEŠOV 63:60

Po sobotním nezdaru na palubovce soupeře jsme vstupovaly do zápasu za slov trenéra Jakuba Špačka: „Hrajeme chytře, bojovně, naplno a na výhru!" A podle toho se vyvíjel i začátek utkání. Hrály jsme velice chytře, rychle a agresivně. Díky neohroženým nájezdům a asistencím naší kapitánky Terezky Hřebíkové se nám dařilo se soupeřem držet krok. Po menším zaváhání obrany nám však soupeřky bodově odskočily.

Změna obrany ve druhé čtvrtině vyvolala nejistotu v libereckém kádru a nám se tím podařilo stáhnout bodový rozdíl. Třetí čtvrtinu jsme zahájily se šesti bodovou ztrátou, ale za to s odhodláním porvat se o výhru a nedat soupeři nic zadarmo. Ačkoli se naší zkušené rozehrávačce Ivet Bryndové nepodařilo dodržet jeden z dalších trenérových pokynů a to: „Nenechte se zmlátit a naopak jim pořádně naložte", a tak si ze zápasu odnesla výrazného monokla, nic to nezměnilo na tom, že Petra Kobe (čti Koubi) Koubová dvěma úspěšným trestnými hody vyrovnala utkání.

Poslední čtvrtina už byla opět jen „tahanicí o body". Opět jsme ukázaly týmového ducha v celé své kráse, když jsme se dokázaly bezchybně zaskočit v obraně a chytře si vypomoct. Liberecké pivotky byly v závěru utkání „vymazány" předvídavou defenzivou našich dlouhých a ještě minutu před závěrečným klaksonem světelná tabule ukazovala remízu. Zápas však obrátily soupeřky ve svůj prospěch, když proměnily střelu za tři body 40 vteřin před koncem utkání. Bohužel i přes bojovnost se nám nepovedlo utkání zvrátit a tak si do Benešova vezeme dvě porážky.

Body Benešova: Hřebíková 15, Koubová 14, Bryndová 11, Němcová 9, Mazurová 8, Karmazínová 2, Kratochvílová 1.

OČIMA TRENÉRA

„Do druhého kola playoff jsme nevstoupili zrovna šťastně. Liberec nás s několika posilami z vyšších soutěží zaskočil svou tvrdostí a urputností v osobních soubojích. V sobotu se nám dařilo držet krok až do sedmé minuty třetí čtvrtiny. Pak však přišly tři chyby při obraném doskoku v řadě, ze kterých soupeř vytěžil osm bodů. Odpověď jsme už nenašli a prohráli jsme posledních třináct minut 36:9!," popsal první utkání kouč Benešova Jakub Malý a přidal komentář k druhému zápasu: „Do nedělního zápasu jsme nastoupili s mnohem větším nasazením a bojovností než v sobotu. Holky se už nenechaly mlátit a za hru v obraně je musím pochválit. Zápas byl vyrovnaný až do úplného konce, bohužel nám nepadly některé volné střely, a tak se z vítězství radovaly domácí. Ačkoliv po prvním víkendu prohráváme 0:2, věřím, že v domácím prostředí, o víkendu 27. – 28. dubna, dokážeme stav série vyrovnat."