Na stejných tratích ve starších žákyních nastupovala, také hokejová reprezentantka, čtrnáctiletá Nikola Dýcková z Načeradce a udělala před sobotním okresním derby s Benešovem v Krajské hokejové lize trenérovi mužů Vlašimi a svému otci Karlovi velkou radost. Na zlato dosáhla v soutěži družstev společně s Kaltounkovou a Pessrovou, stříbro se jí lesklo na hrudi na tratích 500 a 333 metrů, kde skončila těsně za svou kamarádkou Kaltounkovou.

„Proti Kristýně má horší starty, protože je těžší. Manželka mi říkala, že do závodů většinou vyjížděla poslední a postupně soupeřky předjížděla, ale na Kristýnu to nestačilo," dodal Karel Dýcka ke dvěma stříbrům dcery, která nakonec brala i zlato v družstvech: „Ve štafetě se s Kristýnou vydali ze všech sil, že je museli podpírat na stupně vítězů."

Na trati 111 metrů byla diskvalifikována. „Rozjížďku sice vyhrála, ale byla diskvalifikována za strčení do soupeřky, která upadla. Ona ale o tom vůbec nevěděla," řekl Karel Dýcka, jehož o výsledcích závodů informovala manželka.

Třetí zástupkyní v rychlobruslení z Benešovska byla vlašimská Kristýna Pessrová, jenž brala se svými kolegyněmi zlato ze soutěže družstev (starší i mladší dohromady), na 111 metrů byla šestá a na 333 metrů osmá.

Mezi šachisty měla mezi Středočechy dva zástupce Vlašim. Třináctiletý Richard Mládek nechal všechny konkurenty ve starších žácích za sebou a bral zlatou medaili.

Jeho oddílový kolega, devítiletý Jakub Vojta, skončil na páté příčce v nejmladších žácích. Oba získali ještě bronz v soutěži družstev.