Benák si na úvod své turnajové cesty hladce poradil se soupeřem z pražské Sparty. Následně ale podlehl kladenskému Polcarovi a musel do oprav, kde zvládl obě utkání a zajistil si účast v souboji o třetí místo.

V něm byl jeho protivníkem favorizovaný Háger ze slovenského Pezinoku. Matěj Benák se ale soupeře s o dva stupně vyšším páskem nezalekl. Hned v úvodu protivníka překvapil chvatem v postoji a následným držením, díky kterému ukončil zápas po šestatřiceti vteřinách a mohl se začít radovat ze zasloužené bronzové medaile.

Dalším benešovským zástupcům se již tolik nedařilo. Lukáš Novák zvládl jen svůj první zápas a obsadil konečné deváté místo. Tereza Dederová musela naopak po úvodní porážce do oprav, kde proti silnější soupeřce srdnatě bojovala, ale nakonec podlehla v prodloužení a vybojovala sedmé místo.

Benešovský oddíl zároveň pořádá každé úterý od 15:30 nábor do svého družstva. Takže nyní máte jedinečnou šanci vyzkoušet si tento bojový sport i vy. Stačí přijít do sportovní haly ZŠ Dukelská v Benešově.

Libor Podmol při vlašimské exhibici.
Podmol předvedl ve Vlašimi první venkovní salto vpřed!