PLZEŇ – VLAŠIM 3:5

Rytíři začali třetí zápas koncentrovaně a od úvodu se tlačili před branku Plzně. Wróbelova střela ještě skončila na tyči, ale v 8. minutě již byl Dušek přesnější a rozvlnil síť za záda plzeňského gólmana. Vedení Vlašim neukolébalo, dobře bránila a do konce třetiny přidala druhou trefu slovenským reprezentantem Rímským. Plzeň následně zahrozila Vágnerem, jehož střela olízla Strakovu tyč.

Na startu druhého dějství byla Plzeň aktivnější a do hry jí mohl dostat zkušený reprezentant Ondřej Kejř, ale na Straku si nepřišel, ani Krch z dobré pozice branku netrefil. Domácí se tak gólově neprosadili a tak jim ukázali hosté, jak se dávají góly. Mezi 23. až 28. minutou zavěsili míč do plzeňské sítě Kieler, Danko a Střecha, dali domácím dokonalé KO a vyhnali Kráčinu z branky, jehož vystřídal Kukrál.

Ten zlikvidoval na začátku poslední části několik šancí Vlašimi, ale dokázal vychytat i zatím nejlepšího hráče Vlašimi ve vyřazovacích bojích Průchu. Plzeň nechtěla ani za stavu 0:5 jen dohrávat svůj poslední zápas v sezoně a v závěru se jí trošku podařilo utkání zdramatizovat. Ve 38. minutě se během 40 vteřin trefili Malý a Polivka za záda Straky – 2:5. Domácí branky nakoply, hnali se na zteč, gólman Vlašimi další šanci zlikvidoval, aby kapituloval dvě minuty před koncem, když si míček nahozený zpoza branky Malým srazil do vlastní branky Horák. Více domácí nestačili, protože rytíři si již závěr zápasu pohlídali a dokráčeli ke třetí semifinálové výhře.

„Do stavu 2:0 jsme byli lepším týmem a kontrolovali tempo hry. Poté nastal pro mě nepochopitelný výpadek, kdy jsme špatně takticky rozehráli bule v našem pásmu, soupeř si vytvořil tlak, trefil tyčku a prohrávali jsme souboje. Následně jsme se srovnali, přidali další tři góly a soupeře do ničeho nepouštěli," zhodnotil první dvě třetiny trenér Vlašimi Václav Čičatka mladší a dodal k závěru, kdy mužstvo inkasovalo tři branky: „Hráči přestali plnit, co měli, začali dělat ptákoviny, polevili v koncentraci, nedávali šance a mysleli si, že to jen dohrajeme. A tak jsem rád, že jsme trošku po třech inkasovaných brankách spadli zase na zem. Hráči si musí uvědomit, že by se nám tohle proti Kladnu mohlo vymstít." 

Branky a nahrávky: 39. Malý (O. Benedikt), 39. Polivka (Krch), 43. Malý (Edl, J. Kejř) – 8. Dušek (Nýdl, Danko), 12. Rímský (Švanda, Šindelář), 23. Kieler (Horák), 26. Danko (Střecha), 28. Střecha (Nýdl). Rozhodčí: Koskuba, Šulo. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. Střely: 29:21. Diváci: 65. Třetiny: 0:2,0:3, 3:0. Stav série: 0:3.

Vlašim: Straka – Gärtner, Kieler, Švanda, Nýdl, M. Čičatka, Blaško – Wróbel, Horák, Topolánek, Střecha, Danko, Dušek, Rímský, J. Šindelář, Průcha, Bartejs, Burda.