„Do Kladna se hodně těším. Pár let jsem tu nebyl a má tu být výborná konkurence, to je dobře," říkal Helcelet při nedávném Poháru rozhlasu a Sportovní lize základních škol, kdy se na Sletišti podepisoval mladým atletům.

Mezitím si střihl prestižní mítink v rakouském Götzisu, kde obsadil čtvrtou příčku a hlavně, překonal podruhé v sezoně svoje historické maximum – nyní činí 8335 bodů.

Jiří Burger v rozhovoru pro Deník.
Bude ještě Burger pokračovat? Rozhodne se do konce června

Do Kladně se vrací po pauze z několika důvodů. V minulých sezonách ho trápila zranění, což letos neplatí a Adam to rychle zaťukal na dřevo. „Také chci podpořit desetiboj v Česku, protože tady dost upadá. A pokud budu startovat já, nebo zvuční zahraniční závodníci, což by se mělo stát, mohlo by to pro víceboj a celou atletiku v Čechách být prospěšné," říká chlapík, který žije s další skvělou atletickou hvězdou Denisou Rosolovou.

Na výkon Helceleta se můžete opravdu těšit, v sezoně se mu daří skvěle. Hned v první desetiboji překonal osobní maximum z olympiády v Riu, v Götzisu přišlo další vylepšení. Třeba přidá ke svému rekordu nějaký bodík i v Kladně, ale hlavně na mistrovství světa v srpnu v Londýně.

Ilustrační foto
ANKETA: kdo postoupí do I. B třídy?

Český nástupce Změlíka, Dvořáka nebo Šebrleho už evropské placky získal, loni na venkovním ME v Amsterodamu a v zimě na halovém ME. Třeba se teď pokusí o velký úspěch i venku, byť s Američany a dalšími borci bude konkurence obrovsky nabitá. „Cítím se velmi dobře a do Londýna se těším už teď. Můj trenér Pepa Karas umí navíc skvěle načasovat mou formu přesně na akci, na kterou potřebuji. Uvidíme, jak se to povede letos, ale každopádně bych se rád zlepšil v Kladně i Londýně," dodal Adam Sebastian Helcelet.