SK Florbal Benešov – Wizards DDM Praha 10 4:6 (2:3, 1:1, 1:2).

Benešov věděl, že s kvalitním soupeřem umí hrát vyrovnané utkání. Jenže Wizards potvrdil kvality velmi rychle, když se hned v první minutě ujal vedení. To však rozhodně nezpůsobilo žádnou tragédii v řadách žlutomodrých. Ti odpověděli brankou z čepele Vachtla. Do konce první třetiny však hosté dokázali skórovat ještě dvakrát. Benešovský Bartůšek po asistenci Píchy snížil a tak stav byl po první části 2:3.

Ve druhé třetině bylo k vidění několik situací ohrožující branku. Gólmani však byli proti. I tak se však na obou polovinách hrací plochy balónek zatoulal do sítě. Na světelné tabuli svítilo po druhé části skóre 3:4.

Přiostřené utkání dalo znát, že jde opět o velmi důležité body. Benešov si dokázal vytvořit tlak a soupeře přehrával. Hostující gólman několikrát předvedl zákroky, které domácí střelce asi velmi demotivovali. „Bohužel Benešov hrál florbal a Wizards dával góly!" A tak domácí obdrželi ještě dvě branky. Skvělou akci za žlutomodré předvedl Marek Garreis. Ten si z obrany hostů udělal kužely a nedal dobře chytajícímu gólmanovi hostů šanci. Jenže Benešovští už nedokázali více branek do sítě soupeře dostat ani v power-play a tak utkání skončilo 4:6.

Branky (asistence) Benešova: Vachtl (Vojtíšek), Bartůšek (Pícha), vlastní, M. Garreis (Tůma).

SK Florbal Benešov – FAT PIPE Florbal Chodov B 13:5 (4:1, 8:2, 1:2).

Vyhrát utkání s týmem z opačného konce tabulky měla být pro Benešov povinností než bitvou. Od úvodního hvizdu si domácí dokázali vytvořit několik brankových příležitostí. Skóre se měnilo až v sedmé minutě gólem Vachtla. Benešov dokázal své vedení navýšit brankami, které vstřelil Tůma, Pícha a Hýbek. Stav po konci první třetiny byl 4:1.

Druhá část hry byla plně v režii Benešova. Skóre dramaticky narostlo na 12:3. I pražský Chodov se však dovedl dostat do ojedinělých brejků, které dovedl potrestat.

Ve třetí třetině Benešov polevil a dovolil soupeři několik nebezpečných akcí. Chodovští dokázali ještě dvakrát skórovat, to však na zvrat v utkání nemohlo stačit.

Žlutomodrým čas od času dělal velké starosti chodovský Doležal, který předvedl, že jeho zkušenosti jsou opravdu na vysoké úrovni. Byl to právě on, který nastřílel do benešovské branky všech pět gólů.

Branky (asistence): Vachtl (Tůma), Tůma (Vorel), Pícha, Hýbek (K. Garreis), Vachtl (Vorel), Bartůšek (Velcl), Tůma (Vorel), Vachtl (Tůma), Hýbek (Bartůšek), Vojtíšek, Vachtl (Vorel), Tůma, Tůma (M. Garreis) – Doležal 5.

Benešov: Brož – Kubásek, Hýbek, Tůma, Vorel, Bartůšek, Pícha, Vachtl, Vojtíšek, K. Garreis, M. Garreis Příkop, Velcl.

PAVEL KUBÁSEK