FBC PITBULLS KOLÍN - SK FLORBAL BENEŠOV 7:5

Utkání se tentokrát konalo až v Chlumci nad Cidlinou. Benešov do utkání vstoupil velmi aktivně a hned ve druhé minutě se trefil Tůma. V následujících minutách bylo k vidění několik vyloučení a opravdu nebezpečně vypadajících zákroků. V jedenácté minutě se prosadil Vorel a poslal Benešov do dvoubrankového vedení. Do konce první části však Kolín dokázal srovnat.

Ve druhé třetině padly dvě branky na obou stranách. Za hosty se nemýlil Vojtíšek a Tůma. Je třeba podotknout, že nejen v této části bylo k vidění mnoho sporných situací a podivuhodných výroků rozhodčích, se dosti podivovaly oba týmy. 

V závěrečné části se Kolínu povedlo odskočit na rozdíl tří branek. Benešov si i tak dokázal vytvořit tlak a brankové příležitosti. Ty však končily na brankové konstrukci či na domácím gólmanovi V 55. minutě vykřesal naději benešovký Lukáš. To však nestačilo a Benešov prohrál 7:5.

Branky (asistence) Benešova: Petr Tůma (David Lukáš), Ladislav Vorel (Petr Tůma), Miloš Vojtíšek (Petr Tůma), Petr Tůma (Ladislav Vorel), David Lukáš (Ladislav Vorel). Třetiny: 2:2, 2:2, 3:1.

FORTEL TJ SOKOL KOBYLISY - SK FLORBAL BENEŠOV 5:6

Nepříjemný pražský soupeř pořádal tentokrát utkání v lepším prostředí, než mají v domovské hale v Kobylisích a to v X3M Areně na Barrandově.

Kobylisy vstoupily do utkání lépe, když se hned v první minutě radovaly ze vstřelené branky. V desáté minutě domácí navýšili vedení na 2:0. Benešov si vytvořil několik šancí. Ujala se však až střela z hole Garreise, který snížil před sirénou na 2:1.

Ani úvod druhé části nebyl pro Benešov dobrý. Hned v první minutě Kobylisy navýšily vedení na 3:1. Ve 28. minutě se prosadil Bartůšek a o dvě minuty později se trefil Vachtl. Bylo srovnáno a utkání dostalo nový impuls a začínalo od „nuly".

V závěrečné třetině bylo tedy nadmíru jasné, že půjde opravdu do tuhého. Pro oba dva celky se jednalo o velmi cenné body. Benešov se poprvé v utkání ujal vedení po brance Píchy. Pražané však dokázali srovnat a v 52. minutě dokonce odskočili na rozdíl jednoho gólu. Benešov dokázal přiložit pod kotel. Vynutil si přesilovou hru a tu dokázal využít. Přesnou střelou vyrovnal Vorel. O půl minuty později se prosadil Tůma a vrací opět vedení na stranu borců od Konopiště. V závěrečných minutách Kobylisy zkoušely hrát power play, Benešov však uhájil těsné vítězství a připsal si velmi důležité tři body.

Branky (asistence) Benešova: Kryštof Garreis (Tomáš Pícha), Ondřej Bartůšek (Ladislav Vorel), Petr Vachtl (Ladislav Vorel), Tomáš Pícha (Petr Tůma), Ladislav Vorel (Ondřej Bartůšek), Petr Tůma (Tomáš Pícha). Třetiny: 2:1, 1:2, 2:3.

Sestava Benešova: Lukáš Brož - Pavel Kubásek, Pavel Hýbek, David Lukáš, Petr Tůma, Ladislav Vorel, Ondřej Bartůšek, Tomáš Pícha, Petr Vachtl, Miloš Vojtíšek, Kryštov Garreis, Luboš Příkop, Ondřej Benačan, Patrik Velcl. Trenér: Martin Mičlo.

PAVEL KUBÁSEK