„Je to úspěch a pocta. Hlavně pro kluka z Čech, který se díval na XGames jako malej kluk a ani v nejdivočejších snech si nepředstavoval, že by si tu Xgameskou placku si mohl pohoupat na svém krku," zářil po závodech doslova a do písmene tělesně vyšťavený, ale šťastný Libor Podmol a dodal: „I když jsem úplně nebyl spokojený s naladěním motorky, tak vezu domů medaili, a to je nejdůležitější."

Borec ze Znosimi u Vlašimi, ale neměl cestičku k bronzu vyšlapanou. Již v trénincích měl problém s motorkou a s úspěchem na závodech to nevypadalo růžově. „Nebyl jsem úplně spokojený s nastavením motorky, takže jsme měnili převody a jeli koupit více oktanový benzín," hlásil po trénincích Podmol.

Moc toho tedy nenatestoval a šel rovnou do závodu, kde ho čekal očistec a hrábl si až na dno sil. „Můj skok pro medaili byl hrot. Ruka není ideální a před skokem při větších výškách sem si musel už „přehmatávat" plynovou rukojeť, abych dokázal na konci hrany skoku dát plný plyn, jelikož moje zápěstí ještě nemá normální hybnost a tejpovací páska zabraňovala pohybu do bolestivých míst, ale taky se nedalo skočit tak vysoko. Věděl jsme však, že když přeskočím tuhle výšku budu mít medaili. Odmotal tejpovací pásku, abych mohl dát více plynu, upustil vzduch v pneumatice, trošku povolil tlumiče a šel do toho all in," popsal Libor Podmol, co dělal před životním skokem a jak doskočil? „Dopad podle toho taky vypadal – stojka na řidítkách, smyk až do postranních balíků. V hlavě se vám honí, že když spadnete pokus se nepočítá. Tak sem smyk vyrovnal akcelerací, následoval balík, ten sem vyrovnal, další akcelerací přeskočil balík, skočil na brzdy, zastavil před kameramanem. Zjistil jsem, že sem to ustál, začal jásat, že jsme nespadl a tudíž medaile je doma."

A nejenom dostal na krk medaili, ale také kytaru. „Už se těším až si na ní doma zabrnkám," hlásí borec, který udělal ve světě zase dobré jméno České republice.

Z vítězství se radoval Ronnie Renner z USA před Brycem Hudsonem, také z USA, třetí byl Libor Podmol z České republiky.