Bronzovou příčku obsadil Švéd Peter Ljung. Ten byl blízko k celkovému vítězství, ale v poslední jízdě, kde mu stačilo dojet na druhém místě upadl.

„Při tréninku mi praskl řetěz a v úvodních dvou jízdách jsme měli menší komplikace. A tak jsme nasadili druhou motorku, která šlapala perfektně, startovala a vyladili jsme rychlost. Jel jsem na bednu a myslel jsem, si, že se budu rozjíždět o druhé místo. Až po pádu  Petera jsem zjistil, že pojedu o vítězství. Kdybych jel o stříbro, tak bych si vzal opět motorku, s kterou jsem jel první dvě jízdy, abych jí ozkoušel. Když jsem jel ale o vítězství, tak jsem si řekl, že by byla škoda, aby se v domácím prostředí nehrála česká hymna. Tak jsem vsadil na motorku, která mi jela perfektně a povedlo se mi vyhrát," měl radost po závodech Aleš Dryml.

Bronzovou příčku obsadil Švéd Peter Ljung. Ten byl blízko k celkovému vítězství, ale v poslední jízdě, kde mu stačilo dojet na druhém místě upadl. „Vjel jsem do díry, kterou jsem neviděl, vylétla mi noha z háku a upadl jsem na zem," smutnil po závodě třetí Peter Ljung.

Do finálového závodu v chorvatském Goričanu, které se jede 29. září postoupili ještě Slovák Martin Vaculík a Australan Troy Batchelolor. Náhradníkem se stal v dodatkové jízdě Polák Krzysztof Buczkowski.

Závod se jel při tropickém vedru, přesto jezdci předváděli výborné výkony před asi tisícovkou diváků. Pády byly jen dva, ale bez újmy na zdraví. Do závodu se také od začátku dostal i náhradník Filip Šitera, který se ale s formou nepotkal. Získal sice čtyři body, ale jen díky tomu, že v každé jízdě někdo vypadl.

                                                                              Pořadí
1. Aleš Dryml (ČR) 12 bodů, 2. Krysztof Kasprzak (POL) 12, 3. Peter Ljung (SWE) 11, 4. – 5. Martin Vaculík (SVK) a Troy Batchelolor (AUS) oba 10, 6. Krzysztof Buczkowski (POL) 9 bodů, 7. Kenni Arendt Larsen (SWE) 9, 8. Kjastas Puodžuks (LAT) 9, 9. Joonas Kylmäkorpi (FIN) 8, 10. – 11. Chris Harris (GBR) a Andij Karpov (UKR) oba 7, 12. Jurica Pavlic (CRO), 13. – 14. Mads Korneliussen (DEN) a Filip Šitera (ČR) oba 4, 15. Kenneth Hansen (DEN), 16. József Tabaka (HUN).