Na poslední letošní mužský šampionát vyslal do Nymburka Šacung trojici singlistů. Jak Voltr ml., tak zkušený Chytra ovšem neokusili pocit výhry a na postup ze základní skupiny tak mohli zapomenout. Prapor benešovského celku držel jeho nejlepší singlista poslední dekády. Hlavními disciplínami dvoumetrového dlouhána Jiřího Doubravy jsou trojice a debly, ale v nejnáročnější disciplíně už také šestkrát dokázal proniknout do elitního kvarteta, kde dvakrát bral bronz. I letos prokázal dobrou formu i univerzálnost, po předloňském čtvrtém místě se nyní mezi singlisty dočkal další medaile.

„Základní skupinou jsem prošel bez ztráty setu. V podstatě jsem soupeře umlátil smečovaným servisem. V osmifinále jsem narazil na Smolu ze Zruče. Byl to útrpný zápas, první set jsem hrozně kazil a prohrál. Ve druhém se to zlomilo a soupeř začal kazit. Třetí set už mi šel výborně servis a pohlídal jsem si to. Ve čtvrtfinále mě čekal úřadující mistr světa Ondra Vít ze Žatce. Máme rozdílný herní styl a myslím, že ten můj mu moc nevyhovuje. V zápase mu to občas párkrát přes nohy přelétlo a jak prohrál první set, připadal mi dost podrážděný. Přesto druhý set byl v mém podání tragédie. Vedl jsem 8:3 a prohrál 8:10. Třetí set jsem ale už náskok uhájil. V semifinále proti obhajujícímu vsetínskému Stupákovi mi došla šťáva. Zápasy následovaly rychle po sobě a nebyl čas na odpočinek. Laco mě tlačil dozadu a já ze zadních pozic nedokázal zakončovat. Navíc zkušeně četl mojí hru. Druhý set vedl 7:4 a trošku to popustil. Já se chytil na pár balonech, otočil na 9:8 a za tohoto stavu jsem chyboval. Do zápasu o bronz jsem šel hodně vyčerpaný. Petr Vít ze Žatce hrál podobně jako Stupák, většinu prvního setu byl nahoře. Mně se ale podařilo vyrovnat na devítkách. Za tohoto stavu soupeř můj útok přijmul na pásku, netrefil balon a ten mu skočil na tělo. Set jsem vyhrál, ale nezaslouženě. Ve druhém to byl odchod, dostal jsem 2:10. Byl jsem úplně vyčerpán a říkal si, že spíš než se tahat a vyčerpat, soustředil jsem síly na rozhodující set. Ten mi vyšel, získal jsem tři mečboly, navíc soupeř zkazil,“ popsal Doubrava cestu k medaili.

Podzimní část soutěží tak přinesla Šacungu dostatek radosti. Závěr ligové soutěže nepoznal porážku, bronz a čtvrté místo z republikových šampionátů jednotlivců a trojic má také svou neoddiskutovatelnou hodnotu.

„Když sezóna končí vítězstvími, je to vždy příjemné a dává to motivaci do dalšího ročníku. Je to však třeba brát reálně. Na šampionáty jsme schopni poskládat dobrou sestavu a byl bych zklamán, pokud bychom se do poslední osmičky či čtyřky nebyli schopni probít. V lize jsme na podzim dokázali bodovat i s velmi silnými týmy jako Čelákovice či Modřice. Kdybychom však neporazili Budějovice nebo pražský Start, nemáme v lize co pohledávat,“ doplnil Doubrava.

Konečné pořadí turnaje:

1. NK Climax Vsetín A (Stupák)

2. TJ AVIA Čakovice A (J. Kalous)

3. SK Šacung ČNES Benešov 1947 A (Doubrava)

4. SKN Žatec B (P. Vít)

MARTIN MARŠÁLEK