BENEŠOV – STRAKONICE B 63:66

Do prvního utkání série vstoupily benešovské hráčky velmi rozpačitě, především na útočné polovině. I přesto skončila první čtvrtina 10:10, protože hostující děvčata neproměnila i jasné střelecké příležitosti. Druhá část přinesla aktivnější basketbal, ve kterém byly střelecky úspěšnější Strakonice – 23:27.
Do druhé půle nastoupily domácí hráčky s touhou po obratu v utkání, což se jim na konci třetí čtvrtiny podařilo a poprvé se dostaly do vedení – 41:40.
Po slibném začátku čtvrtého hracího období přišla tříminutová nepozornost domácích a soupeř šňůrou osmi bodů otočil skóre (45:50). Posléze dalšími výpadky domácích v útoku i v obraně zvýšily Strakonice v 38. minutě až na 59:48. V hektickém závěru se benešovská děvčata snažila i střelbou za tři body o zvrat v utkání, ale ten hostující ženy nedopustily.

Body Benešova: Hřebíková 14, Němcová 13, Kratochvílová 10, Strnadová 8, Bryndová 7, Koubová 5, Mazurová 4, Remešová 2.

BENEŠOV – STRAKONICE B 60:57

Druhé utkání začalo mnohem úspěšněji pro domácí hráčky, které si vybudovaly až pětibodový náskok, který udržely až do konce první čtvrtiny – 16:11. Ve druhé části hostující ženy přidaly v útoku i obraně a otočily skóre na poločasových 27:34.
Stejně jako v předchozím zápase nastupovaly benešovské ženy do druhého poločasu s odhodláním otočit vývoj zápasu, po střeleckém procitnutí a skvělém výkonu v obraně vyrovnaly v poslední minutě třetí čtvrtiny na 39:39. Jenže soupeřkám se dařila střelba za tři body a do posledního dějství vstupovaly s tříbodovým náskokem.
V první polovině čtvrté čtvrtiny se hrálo stylem koš za koš. Do koncovky však Strakonice vstupovaly již s pětibodovým náskokem. Domácí tým ovšem opět skvělou hrou v obraně nedovolil v posledních dvou minutách již soupeřkám skórovat a sám osmibodovou šňůrou rozhodl o svém vítězství.

Body Benešova: Mazurová 16, Bryndová 13, Koubová 11, Hřebíková 10, Němcová 4, Karmazínová 2, Strnadová 2, Remešová 2.

OČIMA TRENÉRA

„Víkend nás nezastihl v dobrém střeleckém rozpoložení. Minuli jsme celou řadu volných střel a v obou zápasech jsme většinu času tahali za kratší konec. Utkání se rozhodovaly v koncovce a za stav 1:1 můžeme být rádi. Velký problém nám dělala hlavně silová hra Strakonic pod košem," dodal k utkáním trenér benešovských žen Jakub Malý a doufá: „Ačkoliv jsme ztratili výhodu domácího prostředí, věřím, že se nám ve Strakonicích podaří alespoň jednou zvítězit."