BC BENEŠOV – BK KLATOVY 107:86 (40:20, 67:42, 85:62)

V zápase Benešova s Klatovy viděli diváci nejofenzivnější basketbal sezony a dohromady 193 bodů. V žádném utkání druhé ligy jich letos nepadlo více. Hlavně benešovští hráči předvedli famózní představení v první půli. Jen za první čtvrtinu stihli nastřílet 40 bodů! Diváky musely bavit individuální akce Davida Kratochvíla (oč pomalejší nájezd, o to efektivnější), který se dostal až na 30 bodů. Za zmínku stojí i dalekonosná trojka o desku Jakuba Malého v sedmé vteřině útoku.

Benešákům prostě v první půli vyšlo, na co sáhli, a tak bylo v poločase o vítězi de facto rozhodnuto. Klatovy po celý zápas využívaly svoji výškovou převahu pod košem, odkud Karel Aušprunk nastřílel 26 bodů.

„S papírově slabšími Klatovy se hrál ofenzivní zápas, ve kterém se moc nebránilo, což se projevilo v počtu bodů. Nám se podařilo do utkání vlítnout a za první čtvrtinu nastříleli 40 bodů. Padlo nám tam všechno a vypadalo to, že dáme snad 150 bodů. Ve druhém poločasu se nám to trošku zaseklo, ale zápas jsme si pohlídali,“ podotkl k ofenzivnímu utkání Jan Khek.

Body Benešova: Kratochvíl 30, Kožant 24 (6 trojek), Malý 20 (2), Sedláček 7 (1), Hála 7, Valenta 6, Proskovec 4, Bednář 4, Tomášek 3 (1), F. Vondráček 2.

BC BENEŠOV – JISKRA DOMAŽLICE 73:66 (21:14, 46:31, 56:47)

Druhý den se Benešov utkal v přímém souboji o třetí místo s Domažlicemi. Khekovým svěřencům opět daleko lépe vyšla první půle. Po změně stran to ještě v 25. minutě vypadalo na jasnou záležitost, když domácí vedli 53:36.

Jenže borci ve žlutých dresech začali kupit ztráty, zhoršila se střelecká úspěšnost a tři minuty před koncem už měli pouze tříbodový náskok. Domažlické nadšení utišila až přesná trojka Jakuba Malého v poslední sekundě útoku. Poté se hosté neprosadili v útoku a na druhé straně jim zatloukl hřebíček do rakve kapitán Proskovec svoji čtvrtou trojkou v zápase.

„Proti silnějším Domažlicím se nám podařil první poločas. Ve druhém hosté začali lépe bránit, byli agresivnější a my jsme se přes ně nemohli dostat. Soupeř začal stahovat náš náskok, až je zlomil dlouhou trojkou Kuba Malý v poslední vteřině limitu na útok. Zkušeností už jsme zbytek zápasu dohráli,“ oddechl si kouč Benešova.

Benešov tak uzmul třetí příčku v tabulce pro sebe a o prvním prosincovém víkendu vyrazí na dvojzápas do Prahy, kde se utká s druhým Vyšehradem a sedmým Radotínem.

„Z výkonů týmu v zápasech jsem prozatím spokojený. I dva prohrané zápasy jsme mohli vyhrát. Rokycany ale letos budou silné, Litoměřicím se proti nám zadařilo a hodně jim to tam padalo z dálky,“ poznamenal k týmu jenže je na třetím místě benešovský trenér Jan Khek a dodal: „Mužstvo se letos stabilizovalo, má hodně hráčů okolo 25 let a bude to tak asi i v následujících letech. To je pro ně lepší, už vědí, co ode mě mají čekat,“ směje se kouč, jenž letos musí počítat i se změněným hracím systémem, když play off hraje osm mužstev nikoli jen čtyři.

Body Benešova: Kožant 16 (3), Proskovec 15 (4), Kratochvíl 13 (1), Malý 11 (1), Sedláček 8, Valenta 7, Hála 2, Bednář 1.

PETR TOMÁŠEK