BC BENEŠOV – PEČKY   114:26

Domácí již nastupovali bez dvou hráčů základní rotace, kteří vypomáhají ligovému Táboru. V samotném utkání se tato absence vůbec neprojevila, protože domácí tým přistoupil velmi zodpovědně hned k úvodu utkání. Nátlaková obrana, rychlý přechod do útoku a velmi dobré procento střelby neslo svoje ovoce. Již první čtvrtina skončila jasným rozdílem 27:6. Od této doby bylo jedinou otázkou jaké vlastně bude konečné skóre. Hosté sice předváděli slušnou hru, ale na domácí neměli v žádném aspektu hry. Benešovští hráči strojovým tempem navyšovali stav až na poločasových 58:8. V této chvíli se poprvé začali do hlav hráčů i diváků vkrádat myšlenky jestli padne i ona populární stovka. Na tuto otázka přišla velmi jednoduchá odpověď domácí spustili ofenzivní smršť brejků a již po třiceti minutách svítilo na tabuli 98:15. Populární ,,kilo" trefil Mirza Kurtovič hned z kraje závěrečné části. Jenže to byl signál pro domácí hráče, že asi konec utkání a zbylé minuty zcela vypustili, nechali hosty hrát a sami povolili. I přes nekoncentrovanost v závěru dokráčeli k vysoké výhře 114:26.

Body Benešova: Marek 22, Kurtovič 18, Hoang 18, Červený 16, Říha 13, Škoda 10, Prchlík 8, Růzha 5, Procházka M. 4, Hrdý 3, Dinh Huu 2, Český 1. Trestné hody: 48:23. Fauly: 20:28. Čtvrtiny: 27:6, 31:2, 40:7, 16:11.

BC BENEŠOV – ČESKÝ BROD  64:56

Utkání by se dalo charakterizovat jako klasické pro benešovskou U19. Jistá nekoncentrovanost, nepřesnosti a možná také trochu sebeuspokojení z vysoké sobotní výhry přineslo dramatické, i když ne příliš pohledné utkání.

V úvodu utkání měli domácí jasně navrch, ale nedokázali udržet svoje tempo hry a nabídli hostům možnost se vrátit do utkání. Tyto možnosti soupeř z Brodu velmi dobře využíval a trestal chyby v obraně domácích. Benešovští hráči si přes zjevnou převahu nedokázali vytvořit náskok a po první čtvrtině vedli pouze 17:14. Druhá část nabídla identický obraz hry. Domácí se vždy pokusili utrhnout ve vedení bohužel vždy přišly zbytečné chyby, které dobře hrající hosté trestali. Když se domácí dostali před poločasem do ,,trháku" 28:18 zdálo se, že Benešáci své protivníky již definitivně zlomili. Jenže přišly velmi zbytečné chyby a hosté dokázali kontrovat a do poločasu snížit na rozdíl pouhých třech bodů 31:28.

Třetí čtvrtina nabídla v úvodu lehce upravený obraz hry, kdy tempo určovali hosté. Tento stav však netrval dlouho domácí převzali zodpovědnost sami za sebe a za výsledek a začali opět velmi dobře pracovat. Bodová šňůra 8:0 pro domácí znamenala rány do sebevědomí hostů. Když se přidala i zlepšená defenzíva na ukazateli skóre svítil nadějný stav 41:33.  Krátký výpadek však domácí stálo tvrdě vydřené vedení a po třiceti minutách byli hosté opět na dostřel tentokrát 44:39. Poslední čtvrtinu odstartoval menší nápor hostů, který domácí tým dokázal ustát a sám spíše přidával bod po bodu do svého vedení. Když tři minuty před koncem zvyšovali domácí na 58:48 zdálo se již, že utkání bude v poklidu dohráno do konce. Nebyli by to však benešovští kluci, aby závěr nezdramatizovali, když nechali hosty vstřelit několik jednoduchých košů. Úlevou pro všechny domácí hráče i příznivce byl klakson, který ukončil zápas a junioři od Konopiště mohli slavit výhru 64:56. Celkově to byla již čtvrtá výhra ze čtyř zápasů.

Body Benešova: Marek 18, Škoda 11, Říha 10, Hoang 7, Hrdý 6, Kurtovič 5, Červený 5, Český 2. Trestné hody: 21:7. Fauly: 20:17. Čtvrtiny: 17:14, 14:14, 13:11, 20:17.

TOMÁŠ MASÁR