Na Czech Open v Praze (hotel Pyramida) odjely hráčky Denisa a Nikita Dadovy s tříčlenným doprovodem. Spolu s nimi jeli reprezentanti Záchytky Benešov (tři junioři a doprovod).

V 18 hodin začala soutěž juniorek. V osmifinále překvapivě Nikita Dadová zdolala vítězku Czech Open 2010 Cindy Schulz 3:2 (Německo, 60.WDF). Denisa Dadová (31. WDF) osmifinále nehrála, protože byla nasazena jako číslo čtyři.

Ve čtvrtfinále Denisa Dadová porazila 3:1 Olgu Abramovou (Rusko) a Nikita Dadová prohrála 0:3 s Anastázií Klochek (Rusko, 10. WDF). Denisa v semifinále zdolala 3:1 favoritku celé soutěže Rusku Valerii Shvetz (21. WDF), ale ve finále podlehla 1:4 Maďarce Vivien Czipó (21. WDF). A tak skončila na druhém místě, což je velký úspěch. Nikita Dadová obsadila konečnou pěknou pátou příčku na turnaji, kde hrálo celkem 700 mužů, žen a juniorů. Na snímku dole je zleva druhá Denisa Dadová, první Vivien Czipó a třetí Anastázia Klochek a Valerie Shvetz.

Denisa Dadová devátá na MS

Denisa Dadová se také již potřetí zúčastnila jako juniorská reprezentantka České republiky nejstaršího světového turnaje juniorů v klasických šipkách Winmau World Masters 2014 – Mistrovství světa juniorů v severoanglickém Hullu, kam se kvalifikovala jako vítězka Czech Open 2013 a mistryně ČR.
Ve druhém kole se utkala s holandskou top hráčkou Fenna Bouwman, se kterou poměrně rychle vedla 3:0 a nakonec suverénně vyhrála 4:1. V osmifinále narazila na Švédku Jaqueline Alpvick. Denisa začala hru krásnými náhozy, skvělým zavřením 126 bodů a rychle vedla 3:0. Pak se ale Seveřanka zlepšila, byla přesnější v koncovkách her a srovnala na 3:3. V rozhodující hře Švédka hodila několik po sobě jdoucích 100 bodů a leg zavřela leg na vítězství na skóre 100 bodů. Denisa Dadová (na snímku nahoře se Švédkou Jaqueline Alpvick) tak po výsledku 3:4 obsadila konečné deváté místo ze 35 hráček z 13 zemí a postarala se tak o nejlepší výkon české juniorky v historii.

„Od absolutní světové špičky jí dělila jen jedna hra, ale pro Denisu je to velká motivace na příští roky, kde už se vzhledem ke svému věku představí v kategorii žen," říká její doprovod Roman Zvára a dodává: „Děkujeme Obecnímu úřadu Soběhrdy, bez jehož podpory by se Denisa této prestižní akce nemohla zúčastnit."

Více o šipkách na dcmezihori.webnode.cz.

MIREK ZVÁRA