První zápas jste vyhráli v prodloužení 4:3. Jak jste utkání viděl?

Měli jsme špatný vstup do utkání a dostali dva góly. Naštěstí Nýdl dvěma ranami vyrovnal, když jedna byla v přesilovce. Pak se utkání vyrovnalo a soupeř trefil tyčku. Pět minut před koncem vypíchl Nýdl míček na půlce, vystřelil a dal náš třetí gól. Z protiakce kladenský hráč hodil míček do naší branky rukou a rozhodčí k překvapení všech uznali gól.

Jak je to možné?

Nevím, viděli to všichni i delegát, ale rozhodčí prostě řekl, že je to gól. Tak jsme to museli respektovat. Navíc nás půl minuty před koncem poslal do čtyřech za zákrok, kterých byla v zápase spousta. Jenže to za chvíli kompenzoval vyloučením hráče Kladna za sekání. Do prodloužení jsme tak šli za stavu čtyři na čtyři a následně jsme v půlminutové přesilovce Střecha vstřelil rozhodující gól.

Rozhodčí si moc chvály neužili, jejich výroky se nelíbily i trenérovi Kladna Kadlecovi..

Byli špatní, dělali spoustu nepřesností a chyb na obě strany, což se nelíbilo nikomu.

Určitě vás potěšilo, že jste první krok zvládli a šli do nedělního zápasu s vedením 1:0…

Jsem rád, že jsme se po nepříznivém začátku 0:2 vrátili zpátky do zápasu a zlomili ho na svou stranu.

V nedělním zápase jsme ale propadli 1:6. Co se stalo?

Chtěli jsme tentokrát zachytit začátek, jenže opět jsme dostali dva góly. Rychle jsme snížili a následně byl faulován Střecha, ale samostatný nájezd neproměnil. Tady se asi zápas lámal. Na začátku druhé třetiny jsme ještě nějaké šance neproměnili, ale pak dostali třetí gól a už bylo hotovo. Otevřeli jsme hru, začali jsme kupit chyby, nedodržovali pokyny, prostě všechno bylo špatně. Kladno naopak na co sáhlo, všechno mu vyšlo a spadlo do branky. Soupeř byl lepší a jen doufám, že již nebude schopen tento výkon zopakovat.

Po šestém gólu šel z branky Filip Šindelář a třetí třetí třetinu dochytal Michal Straka. Řekl si Šindelář o střídání nebo jste ho stáhl sám?

Bylo to po vzájemné domluvě. Za góly nemohl, nepřipisuji mu je na vrub. Byly to střely z otoček, špatné pokrytí hráčů a střely, při kterých potřebujete i trochu štěstí.

Straka gól nepustil. Komu dáte důvěru o víkendu na Kladně?

Už jsem rozhodnutý, ale neřeknu to.

Co udělal debakl s mužstvem. Už jste si chyby vyříkali?

Už během zápasu, mezi druhou a třetí třetinou, jsme si řekli pár věcí, protože už bylo jasné, že se závěr zápasu dohraje z povinnosti. Chtěli jsme jen vstřelit nějaký kontaktní gól, což se bohužel nepodařilo. Debakl mě mrzí, i proto, že přišlo hodně diváků, kterým měli někteří hráči předvést lepší výkony. Přijde mi, že si ještě neuvědomili, že začala play off a nepodávají výkony, které bych od nich očekával. Jsou to zrovna tahouni, kteří by měli zápasy rozhodovat.

Chcete je jmenovat?

Nechci, oni vědí, o koho se jedná.

Jak jste trávil po debaklu nedělní odpoledne. Šel jste si někam vyčistit hlavu?

Byl jsem naštvaný z přístupu hráčů, ale nikam jsem na procházku nešel. Pustil jsem si na DVD zápas, abych vědět, kde jsme udělali chyby a následně je ukázal na tréninku hráčům.

Jak vypadá a bude vypadat příprava na dva víkendové zápasy v Kladně?

Zaměříme se spíše na taktické věci, přesilovky a musí být i regenerace. Po fyzické stránce jsou spíše lehčí tréninky, protože po této stránce se v současné době již nedá nic moc vymyslet. Musíme se dobře připravit, nachystat a vysvětlit hráčům, co a o co hrají.

S jakým cílem jedete do Kladna?

Kladno u nás chtělo vyhrát oba zápasy a vyhrálo jeden a s tím, i my jedeme do Kladna. Samozřejmě bych chtěl vyhrát obě utkání, ale budu spokojený i s jedním, a když tak se rozhodne ve středu 21. května u nás.