Šimon Filip svým vysokým nasazením od začátku válcoval soupeře, všechny tři utkání ukončil v první minutě. Filip Triner opakovanými nástupy a tlakem zatlačil soupeře do defenzivy, a i on zvítězil před limitem.

Kája Rydvalová se v prvním kole těžko prosazovala proti úporně bránící soupeřce. Až v závěru dokázala bodovat a zvítězit. V dalším kole zvítězila rychle prvním útokem. V rozhodujícím boji porazila soupeřku s vyšším páskem držením v boji na zemi.

Stříbrnou medaili vybojovali Jan Krumpholc, který porazil dva soupeře s vyššími pásky a od zlata ho dělilo velmi málo, a Danila Čuříková, jež porazila tři soupeřky. Ve finále byla dlouho aktivnější, bohužel nezablokovala nástup soupeřky, která ji tak porazila.

Míša Čuříková potupovala za skupiny jako druhá. V semifinále hladce porazila vítězku druhé skupiny. Ve finále, které bylo opakováním utkání boje ze skupiny bohužel neuspěla, a i ona obsadila 2. místo.

Matěj Benák nasazuje páku v boji na zemi.
Judista Benák přivezl bronz ze závodu Českého poháru

Potěšila druhá místa Vincenta Škuty a zejména Michala Dvořáka. Pro oba to byl druhý turnaj a nasazením nahrazovali nedostatek zkušeností. Filip Tesař porazil tři soupeře, sbíral body pro kvalifikaci na Mistrovství ČR a věříme, že 2. místo z poslední možnosti mu bude stačit. Anička Kopřivová si odvezla stříbrnou medaili za statečný výkon.

Bronzovou medaili si třemi výhrami zajistil Vojta Kopřiva, o lepší umístění ho připravily chyby v závěru zápasů. Ani dvě výhry nestačili na stupně vítězů pro Adam Filipa a Jakuba Dvořáka. Oba skončili těsně na nepopulárním 4. místě.

Čtvrté místo obsadila i statečně bojující Adélka Rabiňáková a na svém první turnaji startující Vojta Tůma. Vojta byl zejména v posledním kole velmi blízko vítězství a výkonem rozhodně nezklamal. Martin Dedera, Štěpán Jahoda a Alexandr Lobiv se snažili, ale soupeři byli tentokrát nad jejich síly.

Jan Pikora si na tomto turnaji vyzkoušel všechny pozice. V sobotu byl trenér a v neděli nejdříve rozhodčí a potom i závodník. Jako hostující člen družstva mužů Sparty Praha se dvěma výhrami podílel na jeho 2. místě.

Aleš Pikora

Golfisté si v Pyšelích užili finálové turnaje.
OBRAZEM: Golfisté si v Pyšelích užili finálové turnaje