„Díky strategické poloze města Dobříš se závod stává lehce dostupným z jižních, západních i středních Čech,“ vysvětluje za pořadatele Tomáš Pravenec, ředitel komunikace Petr Čech Sport. „Se změnou místa jsou spojené také výrazně upravené a nové trasy, což bude jedním z největších lákadel především pro pravidelné účastníky,“ dodává.

Cyklisté si mohou vybrat ze tří závodních tras. Pro vytrvalce je připravena 90kilometrová trasa A s převýšením necelých 1900 metrů, která je navíc zařazena mezi závody UCI (Mezinárodní cyklistické unie). Trasa B s 55 kilometry a C s 37 kilometry svými parametry zapadají do standardu Kola pro život a přichystají účastníkům kvalitní cyklistický zážitek. Nezávodní trasa D, tradiční Family jízda, provede cyklisty jižním úpatím brdského hřebene v délce 22 kilometrů. Přímo v zázemí akce se uskuteční také závody pro děti všech věkových kategorií.

V letošním roce si pořadatelé připravili i několik novinek. Pro všechny účastníky nezávodní Family jízdy jsou nachystány unikátní medaile, které mají na každém z 15 závodů jinou podobu a tvar. Všichni závodníci si také mohou zdarma vyhledat své fotografie.